29/09/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Arjantin’de altı yaşındaki bir kız, ülkedeki Cinsiyet Kimliği Yasası’ndan yararlanan en genç kişi oldu.

6 Yaşındaki Kız Cinsiyet Kimliği Yasası’ndan Yararlandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Arjantin’de altı yaşındaki bir kız, ülkedeki Cinsiyet Kimliği Yasası’ndan yararlanan en genç kişi oldu. Lulu adlı kız, geçen yıl yürürlüğe giren yasa sayesinde resmî belgelerdeki cinsiyet bilgisini değiştirdi.
 
“Kızımı kabul edip onun yanında oldum”
Lulu’nun ailesi, bu değişikliği geçen Aralık ayında gerçekleştirmek istese de Lulu’nun yaşı gerekçesiyle talepleri reddedildi. Karar, Lulu’nun annesinin yazdığı bir mektupla bozuldu.
 
Lulu’nun konuşmaya başladıktan beri kendisini kız olarak tanımladığını ifade eden anne Gabriela, “oğlumun, doğurduğum oğlan değil de bir kız olduğunu kabul ederek onun kimliğini kabul edip yanında oldum,” yazdı.
 
Aileye destek veren Arjantin Eşcinsel Topluluğu (HCA) Başkanı Cesar Cigluitti, ailelerinin kimliklerine göre yaşamalarına izin vermediği 30’larında, 40’larında ve 50’lerinde binlerce Lulu olduğunu belirterek “gasp edilmiş korkunç bir hayat yaşadılar,” dedi.
 
Arjantin’de Beyan Esas
Arjantin’in Çocuk, Gençlik ve Aile Bakanlığı, 14 yaşın altındaki çocukların cinsiyet değişikliği için rıza gösterebileceğine, buna izin verilmemesinin çocuk haklarını destekleyen Birleşmiş Milletler önergesinin ihlali anlamına geleceğine hükmetti.
 
Ülkedeki Cinsiyet Kimliği Yasası, vatandaşların herhangi bir psikiyatrik tetkik ya da ameliyat sürecinden geçmeden cinsiyetlerinin tanınmasına olanak sağlıyor.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam