16/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Eskişehir Pride, Valiliği’nin yasakladığı LGBTİ+ Onur Haftasına karşı basın açıklaması yaptı. Kentte 7-9 Temmuz tarihlerinde Onur Haftası etkinlikleri gerçekleşecek.

7-9 Temmuz 2023’te Eskişehir Onur Haftası’na… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eskişehir Valiliği’nin LGBTİ+ Onur Haftasını da kapsayacak şekilde otuz günlük yasak kararına karşı, kentte 7-9 Temmuz tarihlerinde Onur Haftası etkinliklerinin gerçekleşeceğini duyuran Pride Eskişehir basın açıklaması yaptı.

Eskişehir Pride’ın açıklamasında dün (15 Haziran) Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 2022 yılında Eskişehir’de düzenlenen Onur Yürüyüşü’ne katılan 8 kişinin yargılandığı duruşmadaki beraat kararına da dikkat çekildi.

Geliyoruz… Koltuklarınıza iyi tutunun”

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Geçtiğimiz yıl tam buradan 2. Eskişehir Onur Haftası etkinliklerinin 15 gün süre ile Vali Erol Ayyıldız tarafından yasak kararına ve hükümet erkanının birbiri ardına çıkan nefret söylemlerine, tehditlerine karşı onlarca yasağa, baskıya, korkuya karşı mücadele ederken; birbiri ardına yayımlanarak, elden ele dağıtılan ölüm fetvalarına karşın, ‘ne olursa olsun yolundan DÖNME Lubunya!’ demiştik. Hukuki ve vicdani hiçbir dayanağı olmayan baskı, tehdit ve işkenceye rağmen, eşitlik talebinde ısrarcı olan tüm LGBTİ+ hak savunucuları bugün yargı önünde beraat etmiştir. 

“2022 de DÖNME derken bu yıl ‘Yeryüzünden Gökyüzüne’ diyerek yaşadığımız her bir hak ihlalini, 2023 yılında kaybettiğimiz LGBTİ+ ve kadın arkadaşlarımızı anmaktan ve hesaplarını sormaktan vazgeçmeyeceğimizi, yine tüm baskı, şiddet ve nefrete rağmen, bizim olan sokakları meydanları boş bırakmayacağımızı buradan bildiriyoruz. 

“Geliyoruz… Koltuklarınıza iyi tutunun.

“Ülkenin dört bir yanında direnen, haksızlığa karşı ses çıkaran herkesi barışın gücüyle selamlıyor, 7-9 Temmuz 2023’te Eskişehir Onur Haftası etkinliklerine davet ediyoruz! #YeryüzündenGökyüzüne #OnurYürüyüşüYasaklanamaz”


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, onur yürüyüşü
İstihdam