28/12/2012 | Yazar: Umut Güner

2012 yılında Türkiyeli LGBT’lerin maruz kaldığı akıl tutulmaları...

7 Adımda 2012 Türkiye’sinden Abukluklar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1- İpekçi Cin Olmadan Adam Çarpmayı Öğretmeye Çalıştı

2011 yılında, “eşcinsellik ruj sürmek demek değildir, Türkiye’de eşcinseller, Avrupa’dan daha özgür diyen İpekçi, 2012 yılı içinde “hayat arkadaşı” ile birlikte alış veriş yaptığı markette saldırıya uğradı. Seda Sayan’ın programında eğreti gelin edasıyla kadınlara “kadınlık dersi” veren Cemil İpekçi,  “erkekler çocuk gibi saf ve iyi insandır, kadınlar bozuyor, kadınlar cindir” dedi. “Taleplerinizi işveli cilveli söyleyin” diye sözlerine devam etti.
 
2- Bayram Değil Seyran Değil Saadet Partisi Bizi Niye Öptü!
Saadet Partisi’nin gençlik örgütü, Kocaeli belediye binasına yakın bir parkta, “Eşcinsellik Ahlaksızlıktır” yazan nefret pankartı açtı. Saadet Partisi’nin gençlik kolları olarak da bilinen Anadolu Gençlik Derneği tarafından üzerinde taşlaşan bir insan resminin olduğu, “eşcinsellik ahlaksızlıktır zina suç olsun” yazılı bir pankart, Kocaeli belediye binasına yakın bir parkta açıldı. Durup dururken esen lodostan mı etkilendiler, neden böyle bir kampanya yapmaya karar verdiler kimse akıl sır erdiremedi.
 
3- İbne Hakemin Eşcinselliğine Biz De Bilirkişi Olmak İstiyoruz!
Eşcinsel olduğu için hakemlik yapılmasına izin verilmeyen Halil İbrahim Dinçdağ davada “hakemlik yapıp yapamayacağına” bilirkişinin rapor hazırlamasına karar verildi. Hakemin gey olup olmadığına karar vermek için biz de bilirkişi olmak istiyoruz!
 
4- Avcılar’da Transfobikler Ekolojik Dengeyi Bozma Çağrısında Bulundu!
Avcılar’da Meis sitesinde oturan bir grup duyarsız insan, “Avcılar’da trans ve ağaç istemiyoruz” diye kampanya başlattılar: “Buradan herkese sesleniyoruz, travestileri artık hayatımızda istemiyoruz. Ya bunlara bir şekilde bir yer bulsunlar ya da hayatımızdan çıksınlar. Biz ailemizi onların etrafında dolaşan sapıklardan korumak zorunda değiliz. Buraya ağaç dikmekle, çim ekmekle hiçbir şey olmuyor. Ağaçlar buradaki her yeri fuhuş yerine döndürdü. Ya buraları ışıklandırsınlar ya da ağaçları kökünden kessinler, istemiyoruz.” Sanki transfobik kampanyanın hedefi biraz şaştı. Allah şaşırtmasın diyoruz.
 
5- Lubunyalar Değil Hükümet Gullümü Seviyor!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 çocuk nasihatinden sonra kürtaj yasağı ile gündeme geldi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç vajina kelimesini ağzına almaya utandığını söyledi. “Mahçup insanım sıkılabilirim” dedi. Hatırlayacak olursak, İçişleri Bakanı’nın “arka bahçenin otları” hitabı ile 2012’e girmiştik.
 
6- Yeni Akit Eski Homofobi!
Her konuyu bir şekilde eşcinsellikle ilişkilendirip ahlaki çöküntünün kaynağı olarak gösteren habervaktim ve Yeni Akit gazetesinin HES’lere karşı yürütülen kampanya, Suriye’deki iç savaşla eşcinselliği, özelde de de Kaos GL’yi ilişkilendirmemiş olması LGBT topluluğunda endişe yarattı.
 
7- Hetero Yaratıcılığının Sınırları Zorlandı!
Akdeniz Üniversitesi hukuk fakültesinden yardımcı doçent, sınav sırasında “Azgine ve Safsalake” diye iki karekter yarattı. Yarattığı karakter ile kendi yaratıcılığını ortaya koyan yardımcı docent hakkında açılan soruşturma durduruldu. Soruşturmanın açılma gerekçesi ise öğrencilerin sorulardan rahatsız olmasıydı! 

Etiketler: yaşam
İstihdam