02/09/2013 | Yazar: Kaos GL

‘Homofobik ve transfobik nefreti ortadan kaldıracak adımlar atmadan, LGBT haklarını Anayasal güvence altına almadan bu topraklara barışı getiremezsiniz’

7 Renk Mersin LGBT: Barış İstiyoruz Ayol! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Homofobik ve transfobik nefreti ortadan kaldıracak adımlar atmadan, LGBT haklarını Anayasal güvence altına almadan bu topraklara barışı getiremezsiniz”
Toplumsal barışa giden yolun LGBT’lerle de barışmaktan geçtiğini belirten Mersin LGBT Topluluğu 7 Renk, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine katıldı.
 
Gökkuşağı bayrakları ve “Mersin 7 Renk LGBT” yazılı büyük bir pankartla Barış Yürüyüşü ve daha sonra Atatürk Caddesi’nde gerçekleştirilen mitinge katılan LGBT’ler, etkinliklerdeki bütün grupların ve vatandaşların ilgi odağı oldu.
7 Renk üyeleri güne, saat 13.00’da kuruluş aşamasındaki dernek binasında hep birlikte yaptıkları kahvaltı ile başladılar. Kahvaltının ardından hummalı bir şekilde yürüyüşe hazırlanan 7 Renk’liler, saat 16.30 civarında İstiklal Caddesi’nden İstasyon Meydanı’na doğru yürümek için dernek binası önünde toplandılar. Buradan, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) korteji ile birlikte İstasyon Meydanı’na kadar yürüyen 7 Renk üyeleri, yaklaşık 100 kişilik kalabalıkla Mersin barış yürüyüşünde sloganlarla seslerini yükselttiler. İstasyon Meydanı’nda BDP kortejinin de gruba dahil olmasıyla birlikte yine sloganlar eşliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yüründü.
 
Barış istiyoruz ayol!
Adana’daki LGBT oluşumları Queer Adana ve Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi de 7 Renk’e destek vererek kortejde yerlerini aldılar. Grup yürüyüş boyunca hep bir ağızdan "Homofobik hükümet yıkılacak elbet", "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Susma haykır eşcinseller vardır", "Susma haykır dönmeler vardır", "Dünya yerinden oynar eşcinseller özgür olsa", "Ay ay ay ay", "Nerdesin aşkım? Burdayım aşkım", "Barış istiyoruz ayol", "Okulda, işte, Meclis’te; eşcinseller her yerde" sloganları atarak Atatürk Caddesi’ne geldi.
LGBT’leri “gerekçe”ye sığdıramazsınız!
Burada LGBT’ler adına bir basın açıklaması yapan 7 Renk Sözcüsü Tuna Şahin, LGBT’lerle barışmadan toplumsal barışın gerçekleşmeyeceğini vurgulayarak şunları kaydetti:
 
"Barış için atılması gereken en büyük adımlardan birisi de LGBT toplumuyla barışın sağlanmasıdır. Çünkü lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüellere yönelik ilan edilmemiş savaş sona erdirilmedikçe, gerçek bir barıştan söz etmemiz mümkün olmayacaktır. LGBT bireyler, toplumun her kesiminde varlar ve var olmaya devam edecekler. Hatta LGBT bireyler her türlü ayrımcılığa inat her toplumun içinde varlar.
Türk gey, Kürt lezbiyen, alevi trans, gayrimüslim biseksüel olarak...
Kısacası artık hiç kimse, bizleri ötekinin ötekisi haline getirmeye çalışmasın çünkü bizler her toplumsal yapının içinde varız, her yerdeyiz.
Buna rağmen bizler, LGBT toplumuna yönelik savaştan ötürü gizlenmek, onurlu bir şekilde kendimizi ifade edememek, gizlenmezsek her türlü zorluk ve kötülükle boğuşmak zorunda bırakılıyoruz. Nefretin hedefi haline getiriliyoruz.
Eşcinselleri, ataerkil, çürümüş heteroseksist ahlak anlayışı ve din taassubu öldürüyor. Buradan egemenlere, AKP ve devletin içindeki uzantılarına sesleniyoruz; LGBT’leri ’gerekçe’ye sığdıramazsınız. Her yıl katlanarak artan homofobik ve transfobik nefret cinayetlerine rağmen, bu nefreti ortadan kaldıracak adımlar atmadan, LGBT haklarını Anayasal güvence altına almadan bu topraklara barışı getiremezsiniz.
Ayrıca, tüm insanlığın huzuru için Ortadoğu’da ve dünyada savaş kışkırtıcılığının sona ermesini, akan kanın durmasını diliyoruz."
Vatandaşlardan destek
Açıklamanın ardından 7 Renk üyeleri sloganlarıyla alanın coşkusunu yükselttiler. Davul zurna eşliğinde hep birlikte barış halayı çeken LGBT’lere, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

Etiketler: yaşam
İstihdam