30/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Çizer Aslı Alpar’ın, Yine Yeni Yeniden 90’lar podcastin yeni röportaj serisi 8+1’e konuk olduğu bölümü dinlediniz mi?

8+1: Aslı Alpar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İlker Hepkaner ve Sezgin İnceel’in geçtiğimiz yıl Ekim ayında ilk bölümünü yayınladığı “Yine Yeni Yeniden 90’lar” podcast programı devam ediyor. Programın yeni röportaj serisi 8+1’de mikrofon dönemin yıldız isimlerine, LGBTİ+ alanında aktivizm yapanlara ve ikilinin dinlerken keyif aldığı podcast sunucularına uzatılıyor. Format adını, sekiz sabit ve bir tane de kişiye özel hazırlanmış sorudan alıyor.

Çizer ve aynı zamanda kaosGL.org editörlerinden Aslı Alpar, 8+1’in konuğu oldu.

Program Alpar’ın yeni çıkan ve anneannesinin hayatını anlattığı “Emine Hanım’ın Romanı” sohbetiyle başladı. Annesinin evinden taşınma sürecinde albümlerin karışmasıyla fikri filizlenen kitabın ayrıntılarını Alpar, bu bölümde paylaştı.  

Alpar, “90’lar denince aklına ilk gelen hatıra nedir?”, “90’lar müziği seni nasıl etkiledi?”, “90’ların pop müziğinde en yanlış anlaşılmış figür kimdi?” “Sence 90’lardan kimin ‘tribute’ albümü için geç bile kalındı?”, “Sence dağılan hangi grup birleşsin?”, “Çıkış şarkın hangi şarkı olurdu?”, “Senin için cover şarkı dinlemenin anlamı nedir?” ve “Hangi müzik dinleme aracı sana en çok hitap ediyor?” sorularını 90’lar anılarıyla cevapladı.

Alpar’a kendisine özel hazırlanan soruda ise çocukken en sezdiği çizgi filmi paylaştı.

8+1’in Aslı Alpar bölümünü buradan dinleyebilirsiniz.

Yine Yeni Yeniden 90’lar nedir?

 “90’ların iyisine kötüsüne nur yağarken” feminist ve kuir akademisyenlerin neleri hatırladığına ve neleri eleştirdiğine odaklanan podcast programı. İlker Hepkaner ve Sezgin İnceel tarafından sunulmaktadır.

Serinin FacebookTwitter ve Instagram sayfalarını takip edebilirsiniz. 


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam