27/05/2021 | Yazar: Kaos GL

8. Boğaziçi Onur Haftası 31 Mayıs - 11 Haziran tarihlerinde: “Gökkuşağına açılan savaşı, tüm renklerimizle yeneceğiz.”

8. Boğaziçi Onur Haftası geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü (BÜLGBTİ+), bu yıl sekizinci kez yapılacak olan Boğaziçi Onur Haftası tarihlerini duyurdu. 31 Mayıs – 11 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan 8. Boğaziçi Onur Haftası’nın çağrısı şöyle:

“Ey; şanı almış başını yürümüş, adı dillere pelesenk olmuş lubunyalar ve onların canı gönülden destekçileri, yoldaşkoları biliyorsunuz ki Haziran ayı -yani Onur Ayı- geliyor! Boş mu duracağız? Tabii ki de hayır! Eee, sonuçta onur haftası yapmak lubunyanın şanındandır!”

“Onur nedir? Utanç ve öfkeyle bastırılmaya çalışılan bir toplumun sesini kısmak isteyenlere öz kabul ile başkaldırmasının, LGBTİ+ların kendi hakları için verdiği mücadelenin adıdır “onur”. Boğaziçi’deki direniş ile beraber gördük ki onurumuzun sembolü olan gökkuşağı suç unsuru ilan edildi ve onurumuzu taşıyoruz diye bizlere işkence etmek istendi. Yetmedi İstanbul Sözleşmesi’ni fesih ederken bizleri devlet eliyle canavarlaştırmaya çalıştılar. Bizi bilen bilir! Nefret ve öfkelerini gördüklerimize, onurumuzla karşılık veririz!”

“BÜLGBTİ+ ile çeşitli öğrenci inisiyatiflerinin öncülüğünde bütün bu nefrete ve öfkeye karşı ünlü, ünsüz, başarılı, başarısız, çekici, çirkin, gey, lezbiyen, mezbiyen, biseksüel, trans, interseks, aseksüel, nonbinary, cis-hetero, kadın, erkek, biraz kadın biraz erkek, ne kadın ne erkek, ibne, lubunya, kuir, şarıl şarıl, zırıl zırıl, laço maço müzisyenlerin, Youtuber’ların, avukatların, yönetmenlerin, yazarların, akademisyenlerin, aktivistlerin ve onlarcasının yer alacağı 8. Boğaziçi Onur Haftası’nı duyurmaktan onur duyuyoruz.”

“Haftası (ya da “haftalar” desek belki daha doğru olur) kapsamında gerçekleştirilecek birbirinden gullüm onlarca etkinlik, 31 Mayıs - 11 Haziran tarihleri arasında okulumuzun içinde ve dışında yağmurları gökkuşağına dönüştürecek. Büyük finalde ise Onur Yürüyüşü gerçekleşecek.
Gökkuşağına açılan savaşı, tüm renklerimizle yeneceğiz.”

Ayrıntılı program önümüzdeki günlerde duyurulacak.


Etiketler: yaşam, eğitim
nefret