15/09/2014 | Yazar: Kaos GL

Sırbistan’daki Labris adlı LGBT örgütünün düzenlediği ‘Avrupa Birliği Yolunda LGBT Hakları’ başlıklı uluslararası konferans, Doğu Avrupa ve Türkiye’den aktivistlerin katılımıyla 12-13 Eylül’de Belgrad’da gerçekleşti.

AB yolunda LGBT hakları Belgrad’da tartışıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sırbistan’daki Labris adlı LGBT örgütünün düzenlediği “Avrupa Birliği Yolunda LGBT Hakları” başlıklı uluslararası konferans, Doğu Avrupa ve Türkiye’den aktivistlerin katılımıyla 12-13 Eylül’de Belgrad’da gerçekleşti.
 
Konferansın ilk gününde Balkanlardaki eşcinsel tarihi ve Almanya’daki LGBT’lere yönelik zulümler ile ilgili sunumların ardından “Avrupa’da LGBT’ler: Balkanlar’daki Fırsatlar ve Zorluklar” başlığı altında Balkanlar’daki LGBT hakları tartışıldı. Öğleden önceki son oturum ise “Homofobi ve Transfobinin Ekonomik Maliyeti” başlığı altında gerçekleştirildi.
 
Öğleden sonra Ülkesel LGBT Hak Mücadelesi için Bölgesel Ortaklıklar, Spor ve Homofobi: Komünite İnşası ve Farkındalığın Arttırılması ve Özel Hayata Saygı/Aile Hayatı/Sağlık Hakkına Erişim başlıkları altında üç paralel atölye gerçekleştirildi.
 
Ülkesel LGBT Hak Mücadelesi için Bölgesel Ortaklıklar başlığı altında gerçekleştirilen atölyede konuşma yapan Hayriye Kara da Kaos GL Derneği’nin 4 yıldır sekretaryasını yürüttüğü Bölgesel Ağ deneyimlerini aktardı.
 
“Irkçılığı ve homofobiyi durdurun!”
 
13 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan oturumlar ise Almanya’dan bir katılımcılının holiganlar tarafından saldırıya uğraması nedeniyle ertelendi. Yapılan basın toplantısının ardından tüm katılımcılar “ırkçılığı ve homofobiyi durdurun” sloganlarıyla şehir merkezine kadar yürüyüş yaptılar.
 
Herhangi bir saldırıya karşı polis korteji eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından ayrımcılık karşıtı yasalar ve bunların işlerliği tartışıldı. Saldırı için yapılacak basın açıklamasının tartışılması ve son şeklinin verilmesinin ardından oturum kapatıldı.

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam