26/05/2015 | Yazar: Hakan Özkan

Eşcinsel evliliklere karşı tutumu ile bilinen ABD’nin başkan adayı Huckabee, Yüksek Mahkeme’nin kurallarını dinlemeyeceğini söyledi.

ABD Başkan Adayı Huckabee: Eşcinsel evlilik Hıristiyanlara sorulmalı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel evliliklere karşı tutumu ile bilinen Huckabee, Yüksek Mahkeme'nin “yüce varlık” olmadığını ve kurallarını dinlemeyeceğini söyledi.
Amerika Birleşik Devletleri’nin 2016 seçimi için Cumhuriyetçi adayı Mike Huckabee, eşcinsel evlilikler hakkındaki Yüksek Mahkeme kararını görmezden gelmenin, seçimleri kazanmada büyük etken olacağını öne sürdü.
 
5 Mayıs 2014 günü adaylığını bildiren Huckabee:  “Birçok politikacı, seçilmemiş siyah cübbelilere teslim olmuştur ve onların gücünü kanun yaparken zorla kabul etmiştir” dedi.
 
24 Mayıs günü Fox News’e konuşan aday: “Yüksek Mahkeme yüce bir yer değildir, sadece yüksek mahkemedir” ifadesini kullandı.
 
Eşcinsel evliliklere karşı olan Huckabee, evliliklerin kabulünün Hıristiyan toplumuna sorulması gerektiğini öne sürerken, bunun birine karides ve pastırma servis etmeden önce* Yahudi olup olmadığını sormakla benzeştiği iddiasında bulundu.
 
Huckabee, muhafazakâr Hıristiyanlar ile eşcinsel evlilikler konusunda aynı düşüncelere sahip olması ile biliniyor. Bununla beraber Huckabee’nin eşcinsel evlilikler konusundaki tüm yasal düzenlemeleri de reddedeceği öngörülüyor.
 
*Yahudiliğe göre; pastırma ve karidesin yenilmesi ve kullanılması dinen sakıncalıdır.

    


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam