29/08/2023 | Yazar: Kaos GL

Tehdidin ardından drag queenler “Gösteri devam etmeli” diyerek aileleri ve çocukları tahliye etti, güvenli bir alana yönlendirdi.

ABD’de drag queen hikaye saatine bombalı tehdit Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) drag queen karşıtlığı güçleniyor. En son, New Jersey’deki bir etkinlik bomba ihbarından dolayı engellendi.

Cumartesi günü Princeton'da bir drag queen hikaye saati etkinliği için bir araya gelen New Jerseyli çocuklu aileler, bir kişinin şiddet tehdidi üzerine Bayard Rustin Toplumsal Adalet Merkezi'ni boşaltmak zorunda kaldı.

Siyahların eşitlik mücadelesinin sembol isimlerinden Bayard Rustin’in adını taşıyan merkezin etkinliğini kimliği belirsiz bir kişi tehdit etti. Princeton Emniyet Müdürlüğü’ne LGBTİ+’lar ve Bayard Rustin Toplumsal Adalet Merkezi hakkında aşağılayıcı ifadeler içeren bir e-posta gönderdi.

Söz konusu kişi, merkezin mülkünün etrafına patlayıcı cihazlar yerleştirildiğini söyledi. Polis bu tehdide derhal müdahale ederek insanları merkezi terk etmeye yönlendirdi.

Drag queen hikaye saatinin organizatörleri sükunetlerini korudular ve yine de bir kutlama düzenlediler.

“Gösteri devam etmeli”

Yetkililer bildirilen tehdidi araştırırken, tahliye sırasında peruğunu geride bırakmak zorunda kalan drag queen Carrie Dragshaw, "Gösteri devam etmeli" sloganıyla çocuklara ve ebeveynlere yol gösterdi.

Grup, yakındaki bir binanın sahanlığında açık havada kitap okumanın keyfini çıkardı. Merkezin kurucusu Robt Martin Seda-Schreiber, “LGBTQIA gençlerimize, kesişimsel ailelerimize ve tüm güzel çeşitliliğe sahip halkımıza sunduğumuz güvenli alan sadece fiziksel bir varlık değil, aslında kalplerimizde ve ruhlarımızda taşıdığımız bir şeydir" dedi ve ekledi:

“Bu aşağılık eylemler, benimsenen bu dürüst olmayan, bağnaz söylem, bu iğrenç nefret ancak daha güçlü, daha cesur ve daha güçlendirici bir sevgi mesajıyla yanıtlanacaktır.”


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam