07/06/2009 | Yazar: Anıl Üver

ABD

ABD ve Rusya'dan... Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ABD

‘Eşcinsel çiftlerin heteroseksüel çiftlerden farklı olduklarını mı sanıyorsunuz’
 
Yapılan bir araştırmaya göre eşcinsel çiftler ilişkilerinde heteroseksüel çiftlere oranla daha mutlular, çünkü birbirleriyle daha iyi iletişim kuruyorlar.
 
Illinois Üniversitesi’nin düzenlediği Urbana-Kampanya çerçevesinde eşcinsel ve heteroseksüel çiftler karşılaştırıldı ve sonuç olarak ilişkiler arasında oldukça çok paralellikler gözlendi. Belki görünüşte ufak bir nokta, fakat aslında eşcinsellerin hayat tarzlarının çok farklı olduğunu iddia edenler için anlamlı bir sonuç.
 
Böylelikle, eşcinsel birlikteliklerin daha kısa süreli olduğu iddiası da çöpe atılabilir. Araştırmayı yöneten Glenn Roisman, ‘her kim eşcinsel çiftlerin temelde heteroseksüel çiftlerden çok farklı olduğunu söylerse son derece yanılmış olur. Dahası, eşcinsel çiftler sorunları daha iyi halledebiliyorlar, aralarındaki iletişim daha iyi ve birbirlerine karşı daha çok yakınlık gösteriyorlar. İş-ev dengesi daha oturaklı ve bu da daha az stres demek. Bir başka görece pozitif nokta da, anlaşmazlıklar olduğunda cinsiyet farklılığının olmamasından dolayı konumlarının hemen hemen eşit olması. Her ne olursa olsun, farklılıkları tanıyıp kabul ederek sevmek, iyi bir ilişkiye açılan kapının anahtarıdır’ ifadesinde bulundu. (http://www.rainbow.at/news/1243493154)
 
‘Proposition 8’: Bağnazlığın bu zaferi oldukça endişe verici!


26 Mayıs 2009 günü, haklar tarihine kara bir gün olarak yazılacak, çünkü California anayasa mahkemesi eşcinsel evliliği yasağını onadı.
Bu yazı, bir azınlığı ezmek isteyen pervasız çoğunluk üzerine... Bu yazı, insan hakları adına karar veremeyen yüreksiz bir anayasa mahkemesi üzerine. Bu yazı, dizlerden vurmak üzerine.
 
Tabii ki konu, eşcinsellerin de en temel haklarından biri olan birlikteliklerinin yasal olarak tanınması. Diğer yandan mahkeme, California’daki çoğunluğun isteğine göre karar verdi ve evliliği sadece ‘kadın ile erkek’ arasında öngören ‘Proposition 8’ yasasını onadı. Bağnazlığın bu zaferi oldukça endişe verici.
 
Bu güneşli, cennet misali eyalette sorunlar çok: halkın yüzde 40’ı ‘İngilizce konuşulmayan’ bir evden geliyor; en yüksek okuma-yazma bilmeyen oranı yine bu eyalette; California üniversitelerinde okuyan öğrencilerin başarıları diğer eyalette okuyanlara oranla daha düşük ve Amerika’da eğitime yapılan yatırımın en düşük olduğu eyalet yine California. Liste böyle uzayıp gidiyor… (http://www.rainbow.at/news/1243404190)
 
RUSYA
 
Moskova valisi mahkemede ifade verecek
 
Rus eşcinsel aktivistleri, Moskova valisine yaptığı homofobik açıklamalar nedeniyle dava açtılar. Vali mahkemede ifade verecek.
 
Moskova valisi Jurij Lushkov, Eurovizyon Şarkı Yarışmaşı final günü Slav Onur Yürüşü’nü yasaklamış ve geylerin ahlâkî olarak sağlıklı olan toplumu olumsuz etkileyeceğini söyleyerek satanist tehlikeden bahsetmişti.

‘Bizim toplumumuz ahlâkî açıdan sağlıklı bir toplumdur ve bizler bu ibneleri kabul etmiyoruz. Böylesi bir yürüyüş düzenlemeye kalkarlarsa da hepsi öldürülmelidir’ diyerek dünyaya ne kadar homofobik olduğunu ilan etmişti.
 
GayRussia sözcüsü Nikolaj Alexejev, gerekirse valiyi Avrupa Mahkemesine de şikâyet etmeyi göze aldığını belirtti. Lushkov, bu olumsuz ifadeleri nedeniyle medyada geniş yankılar uyandırmış ve tartışmalara yol açmıştı.
 
Yavaş yavaş ve hissedilir olmasa da Moskova’da homofobi genç Ruslar arasında azalıyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam