18/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi bir işçinin cinsel yönelim ve/veya cinsiyet kimliği nedeniyle işten atılmasının yurttaşlık hakkı ihlali olduğuna hükmetti.

ABD Yüksek Mahkemesi'nin kararı LGBTİ+ işçilerin haklarını korudu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Yüksek Mahkemesi LGBTİ+ bir işçinin cinsel yönelim ve/veya cinsiyet kimliği nedeniyle işten atılmasının yurttaşlık hakkı ihlali olduğuna hükmetti.

BBC’nin haberine göre, üçe karşı altı oyla alınan kararda, federal yasaların cinsiyet temelinde ayrımcılığı yasakladığını ve bu yasağın cinsel yönelimi de içerecek şekilde yorumlanması gerektiği belirtildi.

Gelişmeyi yorumlayan BBC Kuzey Amerika Muhabiri Anthony Zurcher, ABD Yüksek Mahkemesi’nin son 30 yıl içinde yavaş adımlarla da olsa LGBTİ+ haklarını genişleten bir yaklaşım gösterdiğini söylüyor.

Kararın Başkan Trump döneminde giderek muhafazakarlaşan Yüksek Mahkeme tarafından alınmasının önemine değiniyor ve kararın aynı zamanda Trump yönetiminin, transların sağlık sigortası güvencelerini iptal etmesinden birkaç gün sonrasına denk geldiğine dikkat çekiyor.

 

 


Etiketler: dünyadan
nefret