06/11/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Illinois eyaleti Genel Meclisi, eşcinsellerin evlilik hakkını yasallaştıran tasarıyı dün kabul etti.

ABD’de Evlilik Eşitliğinin Sıradaki Durağı: Illinois Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Illinois eyaleti Genel Meclisi, eşcinsellerin evlilik hakkını yasallaştıran tasarıyı dün kabul etti. ABD’de evlilik eşitliğini kabul eden 15. eyalet olan Illinois’te eşcinsel çiftler 1 Haziran 2014 itibariyle resmî olarak evlenebilecek.
 
Temsilciler Meclisi 61 evet, 54 hayır ve 2 çekimser oyla tasarıyı kabul ederken eyalet senatosu da 29’a karşı 32 oyla evlilik eşitliğini onayladı. Bir sonraki adımda eyalet başkanı Pat Quinn tasarıyı onaylayacak. Quinn, kararla “tarihin doğru yanında” yer aldıklarını söyleyerek evlilik eşitliğini şu sözlerle kutladı:  “Illinois tüm insanları kucaklayan bir yer ve bugün, ulusumuz için bir örnek oluşturuyoruz.”  
 
Obama: Eşcinsellere Adil ve Eşit Davranılmalı
Başkan Obama da karardan duyduğu memnuniyeti “Başkan olarak, gey ve lezbiyen Amerikalılara yasalar önünde adil ve eşit davranılmasına her zaman inanmışımdır,” diyerek ifade etti.
 
Yasayla birlikte, eşcinsel çiftlerin de kadın-erkek çiftlerin evlilik kapsamında yararlandığı haklara sahip olması sağlanırken dinî kurumların eşcinsel çiftleri reddetmesi din özgürlüğü kapsamında ele alınıyor.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam