04/03/2008 | Yazar: İsmail Alacaoğlu

16 Şubat tarihinde Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya üzerinde ‘Anayasa’da cinsel yönelim ve cinsi

16 Şubat tarihinde Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya üzerinde ‘Anayasa’da cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği tanınsın!’ yazılı kartların postalanması kampanyasını başlatan Anayasa LGBTT Komisyonu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve tüm milletvekillerine yeni bir posta daha gönderdi. İsmail Alacaoğlu'nun kaleminden.

Kaos GL, Kaos GL İzmir, Lamdaistanbul, MorEL Eskişehir ve Pembe Hayat’tan oluşan LGBTT Bireylerin İnsan Haklarını İzleme ve Hukuk Komisyonu’nun 2007 yılında yaptığı medya takibi ve komisyon üyesi dernek ve inisiyatiflerine yapılan başvurulara dayanarak hazırladığı, lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel bireylere yönelik hak ihlallerinin yer aldığı ‘LGBTT Bireylerin İnsan Hakları Raporu 2007’ meclisteki tüm milletvekillerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de gönderildi.

Bu raporla birlikte Kaos GL tarafından 2007 yılında internet üzerinden ve yüz yüze görüşmelerle gerçekleştirerek hazırladığı ‘Haklarımız’ anketinin sonuçlarının değerlendirildiği ve avukat Oya Aydın tarafından hazırlanan ‘Cinsel Yönelim Ayrımcılığı ve Hukuk raporu’ da tüm milletvekillerine gönderildi.

Bu kartlar ve raporlar, Anayasa taslağı hazırlanırken taleplerini bildirmelerine rağmen görülmezden gelinen LGBTT bireylerin, LGBTT haklarını dördüncü nesil haklar kategorisine koyan ve ancak 22. Yüzyılda gündeme gelebileceğini söyleyen ve hatta daha aşikar bir biçimde ‘Eşcinseller de haklarını istiyorlar, verecek miyiz? Tabi ki hayır!’ diyen Anayasa Komisyonu üyelerine ‘Biz eşcinseller ve transeksüeller bu ülkede yaşıyoruz, buradayız, haklarımızı istiyoruz ve alacağız’ diyerek verdikleri bir yanıt. Bu yüzden LGBTT bireylerin yaşadıkları sorunları en somut verileriyle ortaya koyan bu raporlar her yıl düzenli olarak Milletvekillerine gönderilmeye devam edecek.

Yazarımızın önceki haberleri:

[[2007 İnsan Hakları Raporu’na hazırlık]]

[[Kırmızı kurdeleler her yerde]]

[[‘Onur Yürüyüşü’ndeydik!]]

[[‘Dilimin ucunda kelimeler’]]



Etiketler: yaşam
nefret