24/11/2009 | Yazar: Atilla Demir

Avrupa Komisyonu, İngiltere’de dini organizasyonların sahip olduğu, LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel ve trans) bireyleri istihdam etmeme hakkına ilişkin olarak İngiliz Hükümeti

Avrupa Komisyonu, İngiltere’de dini organizasyonların sahip olduğu, LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel ve trans) bireyleri istihdam etmeme hakkına ilişkin olarak İngiliz Hükümetine baskı yapıyor.
 
Her ne kadar muafiyeti sorgulayan başarılı mahkeme kararları olsa da, bu muafiyet İngiltere’de kilise ve dini organizasyonlara, “büyük bir dindar kesimin tepkisini önlemek için” eşcinsel istihdamını reddetme hakkı vermekte.
 
The Observer’in haberine göre Avrupa Komisyonu İngiliz hükümetine bu durumun cinsellik temelindeki ayrımcılığı yasaklayan AB direktiflerinin tam olarak uygulanmadığı gösterdiğini belirterek uyardı.
 
Sosyal Politikalardan sorumlu AB Komiseri Vladimir Spidla, Observer’a yaptığı açıklamada
AB eşit fırsatlar komiseri Vladimir Spidla, Observer söyledi: "İngiliz hükümetine ivedilikle ayrımcılık karşıtı yasalarında gerekli değişiklikleri yaparak AB müfredatı ile tam uyumlu hale getirilmesi konusunda çağrıda bulunduk.”


Etiketler: yaşam, din/inanç
nefret