17/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton 17 Mayıs 2012 Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün vesilesiyle Avrupa Birliği adına bir açıklama yaptı.

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton 17 Mayıs 2012 Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün (IDAHO) vesilesiyle Avrupa Birliği adına bir açıklama yaptı.
 
Açıklama şöyle:
 
“Bugün tüm dünyada insanlar Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün’ü kutluyor. Avrupa Birliği adına ben de bu kutlamaya katılmaktan gurur duyuyorum.
 
Dünya genelinde insanlar, cinsel yönelimleri veya toplumsal cinsiyet kimlikleri nedeniyle ayırımcılık ve şiddete maruz kalmakta hatta hayatlarını kaybetmektedir. Aynı cinsler arasında rızaya bağlı cinsel ilişki halen 76 ülkede suç sayılmakta ve en az beşinde idamla cezalandırılmaktadır.   
 
Zaman zaman bizlere, cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet kimliğinin geleneksel değerlerle çeliştiği anlatılır. Çok net bir şekilde belirtmek isterim ki Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans bireyler ve İntersekslerin haklarından söz ederken bir grup insana yeni haklar verilmesinden bahsetmiyoruz. Ayırım gözetilmeksizin her yerde herkes için geçerli olan aynı insan haklarından söz ediyoruz. Buradan bütün Devletlere bunun herkes için gerçeğe dönüştürülmesi çağrısında bulunuyorum”.    
 
 
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam