31/01/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Avrupa Parlamentosu (AP) Üyeleri, önümüzdeki Salı günü Avrupa Birliği’nin (AB) lezbiyen, gey, biseksüel, trans (LGBT) yol haritasına dair bir raporu oylayacak.

AB’nin Yeni LGBT Yol Haritası Haftaya Belli Olacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avrupa Parlamentosu (AP) Üyeleri, önümüzdeki Salı günü Avrupa Birliği’nin (AB) lezbiyen, gey, biseksüel, trans (LGBT) yol haritasına dair bir raporu oylayacak.
 
LGBT Intergroup Eşbaşkanı Ulrike Lunacek’in hazırladığı ve Lunacek raporu olarak anılan yol haritası AB’nin tıpkı cinsiyet, engellilik ve etnisite temelli ayrımcılıkta olduğu gibi homofobi ve transfobiyle mücadele etmesini hedefliyor. Raporda eğitimden çalışma hayatına, sağlıktan mal ve hizmetlere erişime kadar pek çok alanda LGBT’lerin de göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulanıyor.
 
#LunacakYES
Aralık ayında AP Sivil Özgürlükler Komitesi’nin oy çokluğuyla kabul ettiği rapora karşı başlatılan karalama kampanyası, raporla pedofilinin yasallaşacağı ve LGBT’lere özel haklar tanınacağı yönünde yanlış bilgilendirme yapıyor. Buna ilişkin Lunacek, raporla ilgili sıkça sorulan sorulara LGBT Intergroup üzerinden yanıt vererek “tehditler ve ayrımcılık olmadan yaşamak ‘kişisel menfaat’ değil, bir insan hakkıdır” dedi.
 
Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Derneği’nin Avrupa Bölgesi ILGA-Europe da başlattığı sosyal medya kampanyasıyla Lunacek raporuna destek verenlerin sesini duyurmaya hazırlanıyor. 3 Şubat’ta Türkiye saatiyle 18:00’da yayınlanmak üzere toplanan mesajlara Twitter, Facebook ya da Tumblr üzerinden destek vermek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret