09/05/2011 | Yazar: Nevin Öztop

ILGA-Avrupa evsahipliği ile gerçekleşecek olan “LGBT İnsan Hakları Savunucuları İçin AB Stretejik Takip” semineri, 10-13 Mayıs tarihleri arasında Brüksel’de g

AB’ye Aday Ülkelerin LGBT’leri Brüksel’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ILGA-Avrupa evsahipliği ile gerçekleşecek olan “LGBT İnsan Hakları Savunucuları İçin AB Stretejik Takip” semineri, 10-13 Mayıs tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleşecek. Balkan ülkeleri ve Türkiye’den LGBT örgütlerinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan seminerde, AB temsilcileri ile birebir görüşme ve ülkesel deneyimleri aktarma fırsatları olacak.
 
Çalışma ziyareti, LGBT örgütlerinin taleplerini iletmek ve raporlamalarını kullanmak açısından büyük önem taşıyor. Avrupa Komisyonu’nun Türkiye için her yıl hazırladığı İlerleme Raporu’nda kayda geçmek üzere Türkiye’deki LGBT örgütlerinin derlediği nefret suçları aktarımları, bu ziyaret sırasında birebir aktarılabilecek.
 
Davetli örgütler, Avrupa Komisyonu ve Konseyi temsilcilerinin yanısıra, LGBT Intergroup, AB Parlamentosu parlamenterleri, Komisyoner Füle’nin kabinesi ve Türkiye Ünitesi Delegasyon’u ile görüşmeler yapacak. Ülke temsilcileri, aynı zamanda kendi ülkelerinin İlerleme Raporlarına yönelik olarak Avrupa Komisyonu ile görüşmelerde bulunacak. Ziyaret sırasında öne çıkan diğer gündemler, aday ülkelerde çıkan ya da çıkmak üzere olan Ayrımcılığa Karşı Yasa Tasarıları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi davaları ve nefret suçlarına yönelik savunuculuk olacak.
 
Ziyarete Katılacak ülke ve örgütler:
Sarajevo Open Centre, Bosna Hersek
Kontra, Hırvatistan
Labris Lezbiyen Grubu, Sırbistan
Juventas, Karadağ
LGBT Forum Progress, Karadağ
Aleanca, Arnavutluk
Kocho Andonovski, Makedonya
Pembe Hayat, Türkiye
Kaos GL, Türkiye


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam