17/05/2006 | Yazar: Kaos GL

Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği yayımladığı KAOS GL Dergisi’nin 27. sayısı çıktı.

Açıl Susam Açıl Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği yayımladığı KAOS GL Dergisi’nin 27. sayısı çıktı. Dergide eşcinsel ünlülerin kimliklerini neden gizledikleri ve ‘açık’ olduklarında ne gibi sorunlarla karşılaştıkları tartışılıyor.

KAOS GL

Kaos GL Dergisi, yeni sayısında, eşcinsel ünlüler üzerine özel bir dosya hazırladı. ''‘Ve Perde!’'' başlıklı dosya, ‘eşcinsel ve ünlü’ olmanın güçlüklerini gündeme getiriyor ve cinsel yönelimlerin ifade edilmesinin önündeki engellere dikkat çekiyor.

Yaptıkları işlerle ya da özel yaşamlarıyla sık sık gündeme gelen, medyanın çokça söz ettiği ünlü kadınlarla erkeklerin cinsel kimliklerini nasıl yaşadıkları ve taşıdıkları; eşcinselliklerini neden gizlemek zorunda kaldıkları ve kendilerini ‘açık’ ettiklerinde ne gibi sorunlarla yüz yüze geldiklerini tartışan, tartıştıran bu özel dosyada gazetecilerden edebiyatçılara, aktivistlerden ünlü-ünsüz eşcinsellere kadar birçok kalemden çıkmış arşiv niteliğinde yazılar yer alıyor.

Dosyaya Anıl Üver, Ayşe Düzkan, Güner Kuban, küçük İskender, Kumru Toktamış, Mahmut Şefik Nil, Mehmet Murat Somer, Onur Erol, Özlem Kınal, Sedef Ecer, Selen Doğan, Yusuf Eradam ve Zeynep Aksoy yazılarıyla katkıda bulunuyor.



Kaos GL Dergisi’nde ‘Ve Perde’ dosyasının yanı sıra, eşcinsel hareketinin gündeminden haberler ve yazılar da bulunuyor. Türkiye’de ve dünyada eşcinsellere yönelik ayrımcılık ve şiddet olaylarından da söz eden Kaos GL Dergisi, geçtiğimiz aylarda öldürülen gazeteci-yazar Baki Koşar’ı da anıyor.

Her sayısıyla gündem yaratan Kaos GL Dergisi, yeni sayısıyla da eşcinsellerin sesi olmaya devam ediyor.

Derginin 27. sayısı bayilerde!






*Bilgi için:

Kaos GL

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 29/12 06440 Kızılay-Ankara

Tel&Faks: 0 312. 230 03 58

E-posta: editor@kaosgl.com

URL: http://www.kaosgl.com





Etiketler: yaşam
nefret