26/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul’un Açılma Sohbetleri’nde LGBTİ+’lar bu ay ”Bi+ Açılma”yı konuşacak.

Açılma Sohbetleri’nde bu ay: ”Bi+ Açılma” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul, ayda bir kez çevrimiçi bir araya gelerek Açılma Sohbetleri düzenliyor. Bu ay Açılma Sohbetleri’nde LGBTİ+’lar ”Bi+ Açılma”yı konuşacak.

Lambdaistanbul etkinliği şöyle duyurdu:

“Bi+ açılması monoseksüel açılmalardan farklı durumlar içerebiliyor. Bu derin ve biricik konuyu 29 Mayıs Cumartesi 20:00’de, bazı yardımcı sorular eşliğinde tartışacak, deneyimlerimizi aktaracak ve birbirimizden öğreneceğiz.

“Bi+, biseksüel terimine nazaran daha yeni ve yapısı gereği daha değişken bir terim. Etkinliğimize 1-2 cümlelik *öznel* Bi+ tanımlarımızla başlayacağız.

“Programımızın ilk kısmında Kim-Nasıl-Ne Kadar soruları ile devam edeceğiz. Kim - Kimler Bi+ tanımına girer? Nasıl - Bi+ Açılmalarımızda nasıl tepkiler alıyoruz? Ne kadar - Elbette %100 Bi+’yız! Ancak maalesef karşılaştığımız bifobik tepkiler Bi+’lığımızın “derecesini” veya “yüzdelik oranını” sorgulayacak cinste olabiliyor. Bu olaydaki deneyimlerimiz nasıl?

“Programımızın ikinci kısmında ise Bi+ açılması özgü yaşantılarımızdan ve LGBTİ+ topluluğu içinde Bi+ açılmalarımız hakkında konuşacağız.

“Hiç kimse açılmak zorunda değil. Herkes kime, ne zaman ve neden açılacağına kendisi karar verir, veya açılmamaya da kendisi karar verir. LGBTİ+ bireyler arasında açık olmakla ilgili hiyerarşi olmasına kesinlikle karşı çıkıyor, bunun bir yarış değil, kişisel yolculuk olduğunu düşünüyoruz.

“Bu toplantıda doğru-yanlış yok. Ortak bir sonuca varmayacağız. Sadece, anlatacak, dinleyecek ve güçleneceğiz. Birbirimizi yargılamayacak, anlamaya çalışacağız. Bu etkinlikleri düzenleyen grup olarak bir yandan notlar alıyoruz. Kişisel bilgilerinizi verseniz bile kaydetmiyoruz. Amacımız gelecek yıllara bir birikim bırakabilmek.”

29 Mayıs Cumartesi 20:00’de gerçekleşecek online etkinliğe katılmak için lambda@lambdaistanbul.org adresine “Bi+ açılma” konulu bir email atmanız yeterli.

 


Etiketler: yaşam
İstihdam