22/06/2021 | Yazar: Kaos GL

Adalar Emniyeti, baskı ve tehditle Heybeliada’daki Onur Haftası etkinliklerini engelledi, resmî yasaklama kararı olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi. Onur Haftası Komitesi pikniği, Maçka Parkı’na taşıdı.

Adalar Emniyeti tehditle Onur Haftası etkinliğini engelledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Adalar Emniyet Müdürlüğü, bugün (22 Haziran) Heybeliada’daki İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerini engelledi. Onur Haftası kapsamında vegan piknik yapılacak mekan ile görüşen Emniyet Müdürlüğü mekan işletmecisini tehdit etti.

Onur Haftası Komitesi gönüllülerini de telefonla arayan emniyet yetkilileri etkinlik hakkında bilgi istedi ancak bir yasaklama kararı olup olmadığına dair bilgi vermedi. Ardından Komite’dekilerin ve avukatın telefonlarını cevapsız bıraktı.

Yaşananların ardından 29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi Heybeliada’da yapmayı planladıkları vegan pikniği ve diğer etkinlikleri, saat 16:00’da Maçka’ya taşıdı ve açıklama yayınladı:

“22 Haziran Salı Heybeliada’da alıktırmayı planladığımız piknik ve diğer etkinlikler ile ilgili, öğrenmiş bulunuyoruz ki Adalar Emniyeti etkinlik mekanı işletmecisi ile görüşmüş ve etkinliğin gerçekleşmemesi yönünde baskı ve tehditlerde bulunmuş. Aynı gün Adalar Emniyet Müdürlüğü tarafından komite gönüllülerimiz telefon ile aranmış, etkinlik ile ilgili bilgi istenmiştir. Bir yasak kararının olup olmadığına dair sorularımız ise cevapsız bırakılmış, ardından hem avukatımızın hem bizim telefonlarımıza cevap verilmemiştir. Kolluk kuvvetleri yetkisini aşmış, görevini kötüye kullanarak mafyatik yöntemlerle mekan işletmecisini tehdit etmiştir. Gayrimeşru yollarla en meşru haklarımızın önüne geçmeye çalışanlar karşısında birbirimizi ve etkinlik mekanını gözetmek niyetiyle bildiğimiz sulara çağrı yapıyoruz.

“Uyku tutmayanlar tutanlara söylesin!

“Müsilajlı sulardan bizim sulara,

“Gezi’nin biraz ilerisi Maçka’ya kırıyoruz eksenimizi.

“Heybeliada’da gerçekleştireceğimiz vegan pikniği ve diğer etkinlikleri, saat 16:00’da “Maçka’ya taşıyoruz. Tüm lubunyaları ve LGBTİ+ hak savunucularını pikniğe bekliyoruz!

“Kayna kazanım kayna, yan ateşim yan!”

29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam