11/09/2013 | Yazar: Kaos GL

Adanalı LGBT’ler Antakya’da polis tarafından gösteride öldürülen Ahmet Atakan için dün Atatürk Parkı’nda ‘barış çemberi’ oluşturdu.

Ahmet İçin Adana’da Barış Çemberi Oluşturuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Adanalı LGBT’ler Antakya’da polis tarafından gösteride öldürülen Ahmet Atakan için dün Atatürk Parkı’nda “barış çemberi” oluşturdu.
“Katil Devlet, Katil Polis” sloganı atılan, şarkılar söylenen ve mumlarla “barış çemberi oluşturulan dün akşamki anma Queer Adana inisiyatifiyle gerçekleştirildi.
 
Adana Atatürk Parkı’ndaki eylem için 5 Ocak Meydanı’ndan toplanıp gelenler parktaki anıtın önünde bir açıklama yaptıktan sonra Barış Çemberinin etrafında sloganlar atarak oturma eylemi yaptılar.
 
“Katileri Devlet, Polis, AKP’dir…”
Ethem Sarisuluk (26), Abdullah Comert (22), Mehmet Ayvalıtaş (20), Ali İsmail Korkmaz (19), Medeni Yıldırım (18) ile birlikte gezi direnişi sürecinde devlet güçlerince en son Antakya’da katledilen Ahmet Atakan’ın (22) anıldığı eylem için Queer Adana bir açıklama yaptı.
“Çünkü Biz Direnişin ’O’ Biçimiyiz”
“Gökkuşağı bayrağımızı görenlerin bizimle özel olarak diyaloga girmeleri, bazı örgütlerin tanışmak için davetleri ve yerel basının fotoğraf çekmeye çalışmalarını görmek güzeldi elbet.”

“Ne yazık ki bizlerin yüreği kan ağlıyordu; katledilen Ahmet Atakan ve diğer çocuklarımızı anarken hepimizin hüzün ve sinirden dizleri, sesleri titriyordu.”

“Biz direnişin asli unsurlarıyız. LGBTI olmamız, doğduğumuz andan olduğumuz ana kadar yüklenen direnme duygumuzdur belki bizi daha hüzünlü yapan. Ancak mücadele etmekten yılmadık, yılmayacağız. Ne kendimiz için ne de ezilen, ötelenen tüm insanlar için...”

“Işıklar içinde uyu Ahmet Atakan. Adana bugün sokaklara dökülmüyor, seni bizlerin istediği kadar sahiplenmiyor belki ama biz LGBTI’ler olarak ailenin acısını içimizde en derinde hissediyoruz. Yaşatmadılar seni güzel çocuk. Yaşatmadılar sizi kınalı kuzular...”

Etiketler: yaşam
İstihdam