27/10/2022 | Yazar: Kaos GL

Evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle aramızdan ayrılan Ahmet Tulgar’ın cenazesi yarın Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'na defnedilecek.

Ahmet Tulgar aramızdan ayrıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle 63 yaşında aramızdan ayrılan Ahmet Tulgar’ın için yarın (28 Ekim Cuma) ikindi vaktinde Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze namazı kılınacak. Tulgar’ın cenazesi, Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'na defnedilecek.

Ahmet’in yaptığı gibi kendi hikayelerimizi anlatmaya devam edebiliriz

Tulgar’ın ölüm haberinin ardından Umut Güner kaleme aldı:

Gerçekten Türkiye’deki lubunyalık bir göçebelik hikayesi olarak yaşanıyor. Göçebelik duygusu aslında atanmış ailende kendini var edememekle başlıyor sonrasında kimliğini kurma sürecinde yaşadıkların, yaşattıklarınla devam ediyor. Seçtiğin kişilerle deneyimlerinde göçebeliğine yön veriyor. Bu coğrafyadan Ahmet gibi kendi göçebelik hikayesini anlatan ve özellikle lubunya okuyucusuna ayna tutan bir yazarı kaybettik.

Lubunya okuyucularına iyi geldiğini düşünüyorum. Yüzlerimizin hep “birbirimize” dönük olacak.

Ahmet’in yazarlığı ve kendi ve tanık olduğu hikayeleri anlatma çabası tam da Kaos GL Dergisinin 90’ların başında “eşcinsellerin sesi” ve daha sonraki süreçte LGBTİ+ların kendi hikayelerini anlatmaya davet eden kaosgl.org’un aynı yerden hareket ettiğini düşünüyorum. Ahmet’in yaptığı gibi kendi hikayelerimizi anlatmaya devam edebiliriz. Ahmet Tulgar hikayeleriyle, kitaplarıyla yaşayacak.


Etiketler: medya, yaşam
İstihdam