15/07/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

2008 yılında eşcinsel olduğu içi öldürülen Ahmet Yıldız ve direniş sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük birlikte anıldı.

Ahmet Yıldız’ın Paçavralarından Ethem’e Gömlek Eyledik Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
2008 yılında eşcinsel olduğu içi öldürülen Ahmet Yıldız ve direniş sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük birlikte anıldı.
 
Ethem Sarısülük Parkında dün gerçekleşen etkinlikte hep birlikte dikişler dikildi, örgüler örüldü. Ahmet Yıldız için bir araya getirilen paçavralardan Ethem’in pankartına gömlek dikildi. Diğer yandan da tül ve ipler ile “Neden Ahmet Yıldız” yazılı bir pankart işlendi.
 
Ethem Sarısülük Parkı Pankart Atölyesi ve Kaos GL tarafından ortak düzenlenen etkinlik, hazırlanan pankartlar eşliğinde Konur Sokağa doğru yürüyüşle devam etti. Yürüyüşte “Ethem Yoldaş Ölümsüzdür” ve “Ahmet Yıldız Burada Katilleri Nerede” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından pankartlar Konur Sokak’a asıldı. Pankartlar bir sonraki çalışmaya kadar burada sergilendikten sonra Ethem Sarısülük Parkına geri taşınacak.
 
İsmail ve Dora için adalet

Atölye bir sonraki çalışma konusunu da belirledi. 20 Temmuz Cumartesi 14.00 gerçekleşecek olan çalışmada geçtiğimiz günlerde Kuşadası’nda öldürülen Trans Dora’nın ve Eskişehir’de uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden direnişçi Ali İsmail Korkmaz’ın pankartları yapılacak. Hazırlanan bu pankartlar da yine aynı şekilde Konur Sokağa asılacak. Atölye hazırladığı pankartlarda herkesin katılabileceği teknik ve malzemeler kullanmaya çalışıyor. Önümüzdeki hafta yapılacak pankartlar için de patates baskısı kullanılması kararlaştırıldı. Ethem Sarısülük Parkında gerçekleştirilen tüm atölyeler herkesin katılımına açıktır. 


Etiketler: yaşam
İstihdam