23/05/2009 | Yazar: Anıl Üver

Avrupa çapında düzenlenen AIDS yardım etkinliklerinin en büyüğü olan ‘Life Ball’ bu yıl 16 Mayıs Pazar günü 17. kez organize edildi.  

AIDS için

Avrupa çapında düzenlenen AIDS yardım etkinliklerinin en büyüğü olan ‘Life Ball’ bu yıl 16 Mayıs Pazar günü 17. kez organize edildi.  

Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen etkinliğin bu yılki VIP konukları arasında ABD eski başkanı Bill Clinton, ‘Nanny (Dadı)’ dizisinden tanıdığımız Fran Drescher, ‘Desperate Housewives / Umutsuz Ev Kadınları’ dizisinden Eva Longoria, ünlü model ve oyuncu Pamela Anderson, ‘I kissed a girl’ adlı şarkıyla üne kavuşan Katy Perry gibi isimler yer aldı.

Viyana Belediye Binası’nın önüne inşa edilen ve 14 saatte 2,5 milyon litre su ile doldurulan devasa havuzda ise yüzücüler klasik müzik eşliğinde gösteriler yaptılar, gondolla tur attılar. Balonun bu yılki teması dört elementten ‘su’yu temsil ediyordu ve mottosu ise ‘let love flow (bırak aşk aksın)’. Katılımcılar ise bu yılki temaya uygun olarak birbirinden çılgın kıyafetlerle göz kamaştırdılar. 

Ağırlıklı olarak klasik müziğin çalındığı baloda, Tchaikowsky’nin ‘kuğu gölü’ adlı eseri eşliğinde 99 hetero ve 1 gey çift görkemli bir vals sundular.
 
Yapılan konuşmalarla AIDS’in hâlâ en ciddi hastalıklardan biri olduğu, bunun sadece eşcinsellere mal edilmesinin yanlış olduğu vurgulandı. Ayrıca Afrika’daki AIDS vakalarının özellikle kadınları ve çocukları etkilediğinin altı çizildi ve insanlar bu konuda daha duyarlı olmaya, bağışta bulunmaya davet edildiler.
 
Yaklaşık 40 bin kişinin izlediği balo, New York’lu ünlü modacı ikili The Blonds’un moda defilesinden sonra, belediye sarayının dışındaki meraklı izleyicilere kapandı.


 
 Bill +Fran ve Katy’nin resmi: Ronald Zak (ap)
 
Diğer resimler: Anıl Üver
 
Daha fazla resim icin: http://www.heute.at/starspromis/starsstyle/life-ball-gery-keszler;art745,37232,B


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret