17/11/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Avrupa Parlamentosu’nun temel haklar ve LGBTİ’lerin ayrımcılıktan korunmasına ilişkin Tiran’da düzenleyeceği seminere AKP, CHP ve MHP’den 4 vekil katılacak.

AKP, CHP ve MHP’den vekiller LGBTİ seminerine katılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avrupa Parlamentosu’nun temel haklar ve LGBTİ’lerin ayrımcılıktan korunmasına ilişkin Tiran’da düzenleyeceği seminere AKP, CHP ve MHP’den 4 vekil katılacak.
 
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da 20-21 Kasım’da düzenlenecek “Temel Haklar, Ayrımcılık Yasağı ve LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) Dâhil Olmak Üzere Hassas Grupların Korunması” başlıklı seminere AKP’den Mehmet Metiner ile Ziver Özdemir, CHP’den Binnaz Toprak, MHP’den ise Ruhsar Demirel katılacak.
 
Avrupa Parlamentosu’ndan ayrımcılığa karşı seminer
 
Avrupa Birliği’ne (AB) aday ülkelerden vekiller ile Avrupa Parlamentosu vekillerini bir araya getirecek etkinlikte AB’nin ayrımcılık karşıtı mevzuatı, azınlık haklarının korunması ile cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dair önyargılı tutumların değiştirilmesinde medyanın rolü gibi konular ele alınacak.  
 
Arnavutluk Parlamento Sözcüsü Ilir Meta ile Sosyal Meseleler Bakanı Erion Velliaj’ın da konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte AB Konseyi İtalya Dönem Başkanlığı’ndan Bakanlıklararası İnsan Hakları Komitesi Başkanı Gianludovico de Martino di Montegiordano ve AB’nin LGBT yol haritasına belirleyen raporu hazırlayan Avrupa Parlamentosu Batı Balkanlar Başkan Yardımcısı Ulrike Lunacek gibi önemli isimler yer alacak.
 
Tiran’da Türkiye’yi temsil edecek vekilleri tanıyor musunuz?
 
Mehmet Metiner, AKP Adıyaman Milletvekili: İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi. Komisyonun Cezaevleri Alt Komisyonu’nun Antalya ve Alanya’daki 3 cezaevi ziyaretine katıldı. Antalya L Tipi Cezaevi’ndeki sıkıntılarını ele alan raporda gey ve trans mahkûmların şikâyetlerine de yer verildi.
 
Ziver Özdemir, AKP Batman Milletvekili: İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi. LGBTİ haklarına ilişkin kamuoyuyla paylaşılan herhangi bir çalışması bulunmuyor.  
 
Binnaz Toprak, CHP İstanbul Milletvekili: Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili. LGBT’lerin sorunlarına ilişkin eski Başbakan Erdoğan’a soru önergesi verdi, CHP’den 59 vekilin imzasıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. Geçen yıl Mayıs ayında ABD’deki Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu’nun “Açıksözlülük Ödülü”nü kazandı.
  
Ruhsar Demirel, MHP Eskişehir Milletvekili: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi. Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi Türkiye Raporu öncesinde bilgi alışverişinde bulunmak üzere Kaos GL Hukuk Danışmanı Avukat Hayriye Kara ve Dış İlişkiler Koordinatörü Murat Köylü’yle görüştü.
 
Millî Gazete’den homofobik saldırı!
 
Millî Gazete, TBMM Genel Kurulu’nun seminere katılım konusunda onay vermesini “Meclis’ten ahlâksızlığa vize” şeklinde duyurdu. Ahmet Yavuz imzasıyla Cuma günü yayınlanan haberde LGBTİ haklarının Meclis tutanaklarında geçmesinin bile “millete ve inancına yapılacak büyük bir hakaret” olduğu ifade edildi.
 
Türkiye’den LGBTİ aktivistleri de seminere katılacak
 
Etkinlik kapsamında Kaos GL Hukuk Danışmanı Avukat Hayriye Kara ile Türkiye’den LGBTİ aktivistleri de Tiran’da olacak. LGBTİ Bireylerin Aileleri ve Yakınları Grubu LİSTAG’dan Günseli Dum da LİSTAG’ın çalışmaları hakkında bir sunum yapacak. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret