12/06/2023 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Derneği’nin Onur Ayı etkinlikleri kuşaklararası hafıza söyleşisiyle sonlandı.

“Aktivistler, çimenler üzerindeki çiğ taneleriyiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği, Onur Ayı’nı Ankara’da hafıza etkinlikleriyle karşıladı. Haftasonu yapılan etkinliklerde LGBTİ+ hareketinin hafızası ile güncel direniş pratikleri arasında köprü kuruldu.

Hafıza etkinlikleri kapsamında dün (11 Haziran) Yıldız Tar, Umut Güner, Esmeray ve Belgin Çelik’in konuk olduğu söyleşi yapıldı.

Esmeray’ın Kestirmeden Hikayeler oyunun ardından yapılan söyleşide Belgin Çelik, 70’lerden günümüze değişimi anlattı. Aktivizmin her koşulda devam edeceğini vurgulayan Çelik, “Aktivizm, çimen gibidir. Ne kadar biçerlerse biçsinler, ertesi gün yeniden çıkar. Bizler de o çimenlerdeki çiğ taneleriyiz” dedi. Muhtar adaylığı sürecini ve siyasette temsili anlattı.

aktivistler-cimenler-uzerindeki-cig-taneleriyiz-1

Esmeray ise, TİP’ten milletvekili adayı olmadan önce siyasetle ilişkisini anlattı. “Seçilsek de seçilmesek de orada olmak, gündeme etki etmek çok önemli. Seçim çalışmalarında bunu bir kez daha fark ettim” dedi.

Umut Güner, el yordamıyla mücadele edilen günlerden bugünlere nasıl gelindiğinden bahsetti. Kaos GL’nin hikayesini anlattı: “Anlatacak hikayesi olan her lubunyaya kapımızı açarak başladık.”


Etiketler: yaşam, tarihimizden
İstihdam