04/08/2021 | Yazar: Kaos GL

7. Mersin Onur Haftası’nın üçüncü gününde Boysan’ın Evi gönüllüleriyle yürütülecek olan “Aktivizmin dili: Çuval(dız)lamak” etkinliğine çağrı: “Çuvallamayı ‘hata’ ile aynılaştırmayacak bu buluşmada aktivizmin diline kendi deneyimlerimizle bakacak ve bazı sorular soracağız.”

“Aktivizmin dili: Çuval(dız)lamak” etkinliği 7. Mersin Onur Haftası’nda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

7. Mersin Onur Haftası devam ediyor.

Bugünün etkinliği “Aktivizmin dili: Çuval(dız)lamak” Boysan’ın Evi gönüllüleriyle yürütülecek. Zoom uygulaması üzerinden dijital ortamda gerçekleşecek olan etkinlik 20:00’de başlayacak.

Etkinliğin çağrısı şöyle:

“Aktivizm ve dil arasındaki ilişkiyi yine kuir oynaşmalar üzerinden tartışacağımız bu etkinlikte dayanışmanın ve direnişin bize açtığı alanlara odaklanırken, çuvallamanın gündelik hayatına aktivizm deneyimleriyle bakacağız. Konuştukça, yarattıkça, ‘biz’leştirdikçe dil nasıl sosyallikler yaratıyor? Lubunyanın aktivizmi ve dili kimleri kapsıyor? Kimlere ‘bir aradalık’ vaad etmiyor? Çuvallamayı ‘hata’ ile aynılaştırmayacak bu buluşmada aktivizmin diline kendi deneyimlerimizle bakacak, ve bazı sorular soracağız: Dışarıda kalmalarımız bizim ‘çuvallamalarımız’ mı? Çuvallamak dediğimiz şey nedir;hata yapmak mı? Başarısız olmak mı? Hayal kırıklığı mı? Peki, biz çuvalladığımız yerlerden kendimizi nasıl var ediyoruz? Kendimizin bitmeyen inşa sürecinde bir adım daha mı atmış oluyoruz? Sürekli maruz kaldığımız nefret söyleminden çoğunlukla sahiplendiğimiz politik doğruculuğa, LGBTIİQ+ aktivizminde iktidar ve dil ilişkisi üzerine ne kadar düşünüyoruz? Çuvallamak her birimizi ayrı ayrı zorlarken dayanışma yolları geliştirmemizin merkezinde kuir ufuklarımızı genişletiyor. Gelin, lubunyanın yarattığı direniş ve mücadele dilini hep beraber konuşalım. Çuvaldızı kap gel, kime nasıl batıracağın sana kalmış.”

Katılım formunu buradan doldurabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam