10/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Alevi örgütleri Milli Eğitim Şurası’nın zorunlu din dersinin 1. sınıfa çekilmesi önerisine karşı miting ve bir haftalık okul boykotu kararı aldı.

Alevilerden miting ve okul boykotu kararı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Alevi örgütleri Milli Eğitim Şurası’nın zorunlu din dersinin 1. sınıfa çekilmesi önerisine karşı miting ve bir haftalık okul boykotu kararı aldı.
 
19. Milli Eğitim Şurası’nda zorunlu din dersinin 1. sınıfa kadar çekilmesi önerisine başta Aleviler olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden tepkiler sürüyor.
 
Alevi örgütleri kararları hem büyük bir miting ile protesto edecek hem de 1 haftalık okul boykotu düzenleyecek.
 
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Fevzi Gümüş, 19’uncu Milli Eğitim Şurası’na ilişkin yaptığı açıklamada, “Hükümet bir yandan Alevi açılımından bahsederken diğer yandan din kültürü ve ahlak bilgisi dersini zorunlu olarak 1’inci sınıfa indirmek istiyor. Bunu kabul edemeyiz” dedi.
 
Şura’dan çıkan kararların tavsiye niteliğinde de olsa samimiyetsiz olduğunu belirten Gümüş, “İsteğimiz, zorunlu din derslerinin kaldırılması. Ancak gelinen noktada eğitimin düzeltilmesine yönelik adım atılmadığı, laik bir eğitim modelinden uzaklaşılarak eğitimi dinselleştiren uygulamaların olduğunu görüyoruz” dedi.
 
Gümüş’ün açıklamasına göre, Alevi örgütleri 8 Şubat 2015’te zorunlu din dersine karşı İstanbul’da bir miting düzenleyecek. Sivil toplumun da desteğinin sağlanacağı mitingte 1 milyon kişinin “Zorunlu din dersine hayır” demesi bekleniyor.
 
Alevi örgütlerin mitingin ardından 2014-2015 eğitim yılının ikinci dönemi başlangıcında bir haftalık okul boykotu da yapacak. Boykot, 9 Şubat 2015’te başlayacak.
 
İlgili haber:

Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam