03/05/2023 | Yazar: Yıldız Tar

DEVA Lideri Ali Babacan, LGBTİ+ hakları sorusuna “yaşam tarzına devlet karışamaz, karışanı engeller” diye yanıt verdi. Öte yandan bakanlığı döneminde homofobisiyle gündeme gelen Kavaf, DEVA’nın yönetiminde yer alıyor.

Ali Babacan’dan LGBTİ+ hakları sorusuna yanıt: Devlet, herkesin yaşam tarzını olduğu gibi kabul etmeli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Babala TV yayınında izleyicilerin sorularını yanıtladı. Babacan, seyirciden kendisine gelen LGBTİ+ hakları sorusu üzerine partisinin bu konudaki tavrını da açıkladı.

Bir seyirci, Babacan’ın LGBTİ+ hakları konusundaki sorulara kaçamak yanıtlar vermesini eleştirerek, “Kendinize liberal parti diyorsunuz ama bu konuda kaçamak davranıyorsunuz. İktidarınızda Onur Yürüyüşleri yapılabilecek mi? Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği Anayasa’da korunacak mı? İYİ Parti bile beyannamesine ekledi. Lütfen kaçamak yanıt vermeden, yaşam tarzınıza karışmayız demeden cevap verin” dedi.

Babacan, bu soruya LGBTİ+ hakları demeden “yaşam tarzı” üzerinden yanıt verdi:

“Bizim partimizin programı özgürlüklerle başlıyor. İfade özgürlüğü diye devam ediyor, basın özgürlüğü diye devam ediyor. Ondan sonra hukuk, adalet diye devam ediyor. Çünkü biz özgürlükleri tam da sorunların çözümünün ilk maddesi olarak koyduk. Bu açıdan baktığımızda, yaşam tarzlarıyla ilgili devletin tutumunun şöyle olduğunu düşünüyoruz: Herkesin yaşam tarzını devletin olduğu gibi kabul etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Devletin yaşam tarzlarını dönüştürme gibi bir görevi yok. Vatandaşlarımızın yaşam tarzı neyse, başkalarının o yaşam tarzına müdahalesi olduğunda onu engellemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Selma Aliye Kavaf, DEVA’da

Öte yandan, Bakanlığı döneminde “eşcinsellik hastalıktır” diyen ve AKP’nin LGBTİ+ karşıtı siyasetinin mimarlarından olan Selma Aliye Kavaf, DEVA Partisi’nin sosyal politikalarını emanet ettiği isim. Kavaf aynı zamanda DEVA kontenjanından CHP Denizli Milletvekili adayı.


Etiketler: insan hakları, siyaset
İstihdam