08/07/2014 | Yazar: Kaos GL

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz adına vakıf kuruldu.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı kuruldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz adına vakıf kuruldu.
 
Korkmaz ailesinin kurduğu vakfın merkezi Hatay’da. Temsili açılışı 10 Temmuz’da yapılacak vakfın kısa ismi ise ALİKEV olarak belirlendi.
 
Vakfın amaçları şöyle belirtildi: “Ali İsmail Korkmaz anısına ve onun anısını yaşatmak için, toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanması, demokrasi ve toplumsal barış kültürünün gelişmesi,  toplumsal şiddetin azaltılması amacıyla sosyal, kültürel, eğitimsel, sportif, çevre ve engellilerle ilgili, sağlık, toplumsal adaletsizliği azaltıcı ve destek verici, toplumsal dayanışmayı pekiştirme amacıyla çalışmalar yürütür.”
 
Temsili açılışta ise Ali İsmail anısına bir gece düzenlenecek. Ali İsmail’in aramızdan ayrılışının yıldönümünde hüznü umuda taşımak için düzenlenen geceye Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin aileleri, İlkay Akkaya, Hilmi Yarayıcı, Pınar Aydınlar, Tolga Sağ, Barış Atay ve Mesreh El Emel Kaldırım Müzik Topluluğu katılacak. Program 10 Temmuz Perşembe saat 18.30’da Ali İsmail Korkmaz’ın mezarına ziyaretle başlayacak 20.30’da Sümerler Defne Amfi Tiyatro’da devam edecek.
 
Vakfın çalışmaları internet sitesinden, facebook sayfasından veya twitter’dan takip edilebilir. 

Etiketler: yaşam
İstihdam