09/01/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Sakatlığı sebebiyle Eylül ayında spora veda eden Alman futbolcu Thomas Hitzlsperger, Die Zeit gazetesine verdiği röportajda eşcinsel olduğunu açıkladı.

Alman Futbolcu Thomas Hitzlsperger Eşcinsel Olduğunu Açıkladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sakatlığı sebebiyle Eylül ayında spora veda eden Alman futbolcu Thomas Hitzlsperger, Die Zeit gazetesine verdiği röportajda eşcinsel olduğunu açıkladı.
 
“Eşcinsellerle İlgili Şakaları Dinlemek Kolay Olmadı”
Almanya, İngiltere ve İtalya’daki klüplerde oynamış olan 31 yaşındaki orta saha oyuncusu, bir erkekle birlikte yaşamak istediğini yalnızca son birkaç yılda fark ettiğini belirterek futboldaki homofobiye ilişkin şu ifadelerde bulundu:
 
“Kim olduğumdan hiçbir zaman utanmadım ama aynı masada oturduğum 20 genç erkeğin eşcinsellerle ilgili şakalarını dinlemek her zaman kolay olmadı.”
 
Sporda eşcinselliğin göz ardı edilen bir mesele olmasından ötürü cinsel yönelimini açıkladığını söyleyen Hitzlsperger’in açılması, 7 Şubat’ta başlayacak Soçi Kış Olimpiyatarı öncesi ayrı bir önem taşıyor. Rusya’daki “geleneksel olmayan cinsel ilişkiler propagandası” yasağı, olimpiyatlarda LGBT sporcuların ve taraftarların güvenliğine ilişkin endişe doğuruyor.
 
Eşcinsel Futbolcuya Hükümet Desteği
Almanya Başbakanı Angela Merkel adına açıklamada bulunan hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Hitzlsperger’in açılmasını olumlu karşılayarak “hoşgörüsüzlük korkusuyla kimsenin cinselliğini açıklamaktan korkmaması gereken bir ülkede yaşıyoruz,” sözlerini paylaştı.
 
Kendisi de bir eşcinsel olan Almanya eski Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ve Almanya Futbol Federasyonu eski başkanı Theo Zwanziger da futbolcuyu açılma “cesaretinden” ötürü takdir etti.
 
Türkiye’de ise futbolda homofobi tartışmaları eşcinsel olduğu için görevden alınan hakem Halil İbrahim Dinçdağ üzerinden ilerliyor. Dinçdağ’ın Türkiye Futbol Federasyonu’na açtığı davanın 10 Aralık’taki 10. duruşmasında da adalet sağlanamadı.
 
İlgili haberler:

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam