02/04/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Alman hükümeti, dış politika ve kalkınma işbirliği stratejilerine dahil ettiği politikalarıyla küresel bağlamda LGBTİ+’ların haklarını savunmak için yeni sorumluluk alıyor.

Almanya’dan küresel LGBTİ+ hakları için yeni politika Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Almanya, Berlin, 2017 Pride

Alman hükümeti, küresel LGBTİ+ haklarını korumak ve geliştirmek için yeni politikalar geliştirmeye söz verdi. Ülke dış politika ve kalkınma işbirliği stratejilerine 3 Mart tarihinde dahil ettiği yeni politikalarıyla uluslararası ve bölgesel insan hakları kurumlarında LGBTİ kişilerin haklarını geliştirmedeki rolünü artırmayı hedefliyor.

Ülke yeni politikalarıyla diplomasi aracılığıyla, küresel LGBTİ+ haklarını savunacak, insan hakları ihlallerini izleyecek ve sivil toplumla daha yakın çalışacak.

Mücadelenin ürünü

İnsan hakları savunucuları bu politikaların 2012'den beri Almanya’da sivil toplumun sürdürdüğü savunuculuğun sonucu olduğunu hatırlatıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü LGBT hakları araştırmacısı Cristian González Cabrera, Alman hükümetinin yeni politikasının, Covid-19 pandemisinin dünya çapında birçok LGBTİ’nin yaşadığı ayrımcılığın arttığı bir zamanda hazırlandığına dikkat çekiyor.

González, “Dünyada LGBTİ’lerin haklarını savunmak için çalışan kuruluşların, Almanya gibi destekleyici hükümetlere ihtiyaçları var. Almanya insan hakları bağlamında bütüncül bir dış politika için önemli bir adım attı ve yetkililer politikanın uygulanmasını sağlamalı” diyor.

Yeni sorumluluklar

Yeni politikalar Almanya'nın LGBTİ+’ların haklarının ihlal edildiği ülkelerle bu ihlalleri gündeme getireceği, insan hakları davalarını takip edecekleri, acil durumda sığınma sağlayarak risk altındaki aktivistlere yardım edeceği konusunda sorumluluk yüklüyor.

 


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam