19/07/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Alman futbol dünyasının önde gelen isimleri, Çarşamba günü yayınlanan Berlin Deklarasyonu ile futbolda homofobiyi kınadıklarını ve çeşitliliği desteklediklerini açıkladılar.

Almanya Futbolda Homofobiyi Yenmeye Kararlı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Alman futbol dünyasının önde gelen isimleri, Çarşamba günü yayınlanan Berlin Deklarasyonu ile futbolda homofobiyi kınadıklarını ve çeşitliliği desteklediklerini açıkladılar. Alman Futbol Derneği (DFB) Başkanı Wolfgang Niersbach da açılmak isteyen herkesin derneklerinin desteğine güvenebileceğini söyledi.
 
DFB, Salı günü yayınladığı “Eşcinsellik ve Futbol” başlıklı yeni bir broşürle ayrımcılık, eşcinsellerin futbola kazandırılması ve açılma gibi konuları futbol gündemine getirmeyi hedefliyor. 28 sayfalık belge, Almanya genelinde 26.000 klübe gönderilecek.
 
Futbol: Beyaz Heteroseksüel Erkeğin Oyunu
Gey ve lezbiyen futbol taraftar grubu Queerpass Sankt Pauli’nin kaptanı Dirk Brüllau, Almanya’da futbolun beyaz heteroseksüel erkeğin oyunu olduğunu söylüyor. Brüllau ayrıca maçlar sırasında kullanılan homofobik pankartlara dikkat çekiyor.
 
Broşüre özellikle küçük klüplerin ihtiyaç duyduğunu belirten Brüllau, sorunun Hertha BSC gibi 1. lig takımlarından ziyade 3. ligde olduğu görüşünde.    

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam