19/07/2017 | Yazar: Kaos GL

Kurumumuz, LGBTİ bireylerine yönelik toplumda var olan genelgeçer tüm önyargıları yok saydığı gibi...

Almanya’daki Alevilerden LGBTİ açıklaması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu: Kurumumuz, LGBTİ bireylerine yönelik toplumda var olan genelgeçer tüm önyargıları yok saydığı gibi bu önyargılardan kaynaklı mesnetsiz argümanları da tartışmaya değer görmemektedir.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), “İnancımızın Kâbesi İnsan, Yolcusu Can’dır” başlığıyla açıklama yayınladı.

PİRHA’nın haberine göre federasyon, “Kurumumuz, LGBTİ (Lezbiyen, gey, biseksüel, transgender ve intersex) bireylerine yönelik toplumda var olan genelgeçer tüm önyargıları yok saydığı gibi bu önyargılardan kaynaklı mesnetsiz argümanları da tartışmaya değer görmemektedir” dedi.

“AKP başta olmak üzere muhafazakâr kesimlerin savunduğu ve eşcinsellerin kamusal alanda temsilini güçleştiren tüm yaklaşımları reddediyoruz” diyen AABF şu açıklamayı yaptı:

“Kurum olarak salt Alevi toplumuna yönelik ötekileştirme ve ayrımcılık politikalarına karşı mücadele etmiyoruz. Ümmetçi toplumlarda var olan cemaat kavramından ziyade ‘Can’ kavramını öne çıkaran inancımız, her türlü ayrımcılığı reddeder. Kâbesi insan olan Alevi toplumu, yaratılan her şeyi Hak’ın yansıması olarak görür. Öğretimiz; dil, din, mezhep, renk, cins ayrımı yapmaz. İnsan en kutsal değerdir.

“Başta kadınlar olmak üzere, toplumun tüm bireylerinin gasp edilen haklarının teslim edilmesi, erkek egemen bir anlayıştan uzak ve cinsiyetler arası eşitlik idealine dayalı bir toplumsal düzeni savunuyoruz. Ayrıca özel hayatın dokunulmazlığı ve mahremiyetinin garanti altına alınmasını, toplumsal kin ve nefret suçlarının sonlandırılmasını talep ediyoruz. Bu noktada toplumun tüm bireyleri dâhil olmak üzere insan haklarına saygılı olmayı esas alıyoruz. Bu tavrımızdan dolayı kurumumuza ve yöneticilerimize yönelik faşizan saldırıları kınıyor, her platformda kararlılıkla mücadele edeceğimizi de hatırlatırız.” 


Etiketler: yaşam, din/inanç
nefret