28/11/2021 | Yazar: Kaos GL

SPoD LGBTİ+ Danışma Hattı deneyimleri kitaplaştı: Alo, ben Deniz!

“Alo, ben Deniz”: LGBTİ+ Danışma Hattı Deneyimleri yayında! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, beşinci yaşına giren LGBTİ+ Danışma Hattı’nın deneyimlerini kitaplaştırdı.

Danışma Hattı gönüllülerinin telefondaki ortak ismi olan Deniz’in ismini verdiği “Alo, Ben Deniz” kitabıyla SPoD, Deniz’i, bir adım daha yakından tanıtmayı amaçlıyor:

“Bu yayınla, ilkelerimiz çerçevesinde size bizi, yani Deniz’i, bir adım daha yakından tanıtmayı amaçlıyoruz. Çünkü isimleri aynı olsa da aslında Denizlerin deneyimleri biricik, çeşitli ve duyulmayı hak ediyor, tıpkı özenle eşlik ettikleri ve özveriyle destek verdikleri akran danışanlar gibi.”

alo-ben-deniz-lgbti-danisma-hatti-deneyimleri-yayinda-1

Kitapta neler var?

LGBTİ+ Danışma Hattı Koordinatörü Cem Öztürk’ün sunuşuyla başlayan kitabın “Tarihe Tanıklık” bölümünde Lambdaistanbul’dan SPoD’a doğru LGBTİ+ Danışma Hattı’nın tarihine tanıklık edip bu süreçte emek veren kişilerden bazılarının aktarımları yer alıyor.

İkinci bölümde, LGBTİ+ Danışma Hattı’na LGBTİ+ Danışma Hattı gönüllülerinin gözünden bakarak buradaki bireysel ve kolektif serüvenlerine eşlik etme fırsatı yaratan kitabın son bölümdeyse Denizlerin etik dinleme deneyimlerine dair yayımlanmış bir çalışma bulunuyor.

Kitaba ulaşmak için tıklayın!


Etiketler: yaşam, sosyal hizmet, danışmanlık
İstihdam