11/09/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Baltimore Ravens’tan Brendan Ayanbadejo, evlilik eşitliği ve LGBT haklarına verdiği destek yüzünden ‘kendi işine bakması’ yönünde uyarılır.

Amerikan Futbol Tarihinde Bir İlk Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Baltimore Ravens’tan Brendan Ayanbadejo, evlilik eşitliği ve LGBT haklarına verdiği destek yüzünden “kendi işine bakması” yönünde uyarılır.
Uyarı, Baltimore İl Eyalet Temsilcisi Demokrat Emmett Burns’ten gelmiştir. Ayanbadejo’nun oynadığı Ravens takımının sahibi Steve Biscotti’ye gönderilen yazılı uyarıda “tarafltararın bölünmemesi için oyuncularınızın böyle ifadelerde bulunmasının önüne geçin” talimatı verilir. Bunun üzerine Amerikan futbol tarihinde ifade özgürlüğü ve eşitlik adına bir ilk yaşanır. Minnesota Vikings takımından Chris Kluwe, Burns’e hitaben bir mektup yazar. İşte o mektup:
  
Sizi temin ederim ki eşcinsellerin evlenmesi hayatınıza hiçbir etkide bulunmayacak. Evinize gelip çocuklarınızı çalmayacaklar. Büyüleyerek azgın bir s-kcanavarına dönüştürmeyecekler sizi. Sosyal Güvenlik yardımları, çocuk bakımı vergi indirimi, sevdiklerinin bakımını üstlenmek için Aile ve Sağlık İzni ile eşlerin ve çocukların sağlık hizmeti gibi nüfusumuzun diğer yüzde 90’ının sahip olduğu yasal hakları birden edindikleri için hükümeti hedonistik bir sefahate sürüklemeyecekler. Bu haklara sahip olmakla eşcinseller ne mi olacak? Mutluluğun peşinden gitme özgürlüğü ve bunu gerektiren her şeye sahip herkes gibi dört başı mamur Amerikan vatandaşları. Geçtiğimiz 200 yılın medenî haklar mücadeleleri sizin için hiçbir şey ifade etmiyor mu? Son olarak söylemek istiyorum ki, umarım bu mektup tek suçu inandığı şeyi savunmak olan bir adam hakkında yüzsüzce kırdığınız potun büyüklüğü hakkında sizi azıcık da olsa düşünmeye sevk eder. Bir sonraki seçimde bol şans diliyorum, buna ihtiyacınız olacağından adım gibi eminim.
 
Saygılarımla,
Chris Kluwe
 

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam