03/02/2010 | Yazar: Kaos GL

Siyahî başkan Obama, büyük değişimi gerçekleştirmek için harekete geçti.

Amerikan Ordusunda Eşcinsel Açılımı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Siyahî başkan Obama, büyük değişimi gerçekleştirmek için harekete geçti.

Obama yönetimi Amerikan ordusunda İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük değişimi gerçekleştirmek için düğmeye bastı. Savunma Bakanı Robert Gates ve Genelkurmay Başkanı Mike Mullen tarafından kabul edilen plan uyarınca siyahîlerin 1948 yılında orduya kabulünden sonraki en büyük sosyal değişim yaşanacak ve açık bir şekilde eşcinsel kimliğe sahip askerlerin de Amerikan ordusunda görev yapmasına izin verilecek.
 
1993 yılında Bill Clinton tarafından kabul edilen “Sorma, söyleme” yasası uyarınca bir eşcinsel açık bir şekilde cinsel kimliğini söylemediği sürece orduda görev yapmaya devam edebiliyordu. Şimdi ise bu yasa kaldırılarak yine eşcinsellerin de orduda cinsel kimliklerini açıkça belli ederek görev yapmasına ilişkin düzenleme yapılıyor.
 
Ancak Obama’nın teşvikiyle gerçekleşecek bu düzenlemeye kendi partisinden ve ordunun yüksek kademesinden büyük tepki var. Özellikle Irak ve Afganistan’da ordu bu kadar zor durumdayken ABD askerlerini birbirine düşürmesi muhtemel bu tür bir düzenlemenin yapılmasının çok sakıncalı olduğu dile getiriliyor.

10 Bin Eşcinsel Atıldı

ABD hükümetinin yaptığı bir araştırmaya göre, ordudan 1993-2004 arasında atılan 9 bin 488 eşcinsel askerin yüzde 8’i önemli görevlerde bulunuyordu. Atılan 9 bin 488 eşcinselin yüzde 73’ü erkek, yüzde 27’si kadın...
 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam