27/08/2010 | Yazar: KAOS GL

George W.

Amerika’da Cumhuriyetçi Başkan Açıldı: ‘Gey’im’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı George W. Bush’un 2004 başkanlık kampanyasını yöneten ve 2005 - 2007 yılları arasında Cumhuriyetçi Parti’nin genel başkanlığını yapan Ken Mehlman eşcinsel olduğunu açıkladı.

The Atlantic dergisine konuşan Mehlman, kısa bir süre önce eşcinsel kimliğini kabul ettiğini ve bunu şimdi açıkladığını çünkü eşcinsel evliliklerin savunuculuğunu yapmak istediğini söyledi.
 
Yakında Kaliforniya’da eşcinsel evliliklere karşı yapılacak halk oylamasına karşı çıkan grubun bağış kampanyasına katılacağı zaman oluşacak soru işaretlerinin önüne geçmek istediğini söyleyen Mehlman, bugüne kadar eşcinsel olduğunu açıklayan en üst düzey Cumhuriyetçi oldu.
 
Amerikan tarihindeki başkanlık kampanyaları içinde en sert eşcinsel karşıtı kampanyanın yapıldığı dönemde Cumhuriyetçi Parti başkanlığı yapan Mehlman, eşcinsel evliliklere kişisel olarak saldırmamaları için Cumhuriyetçileri ikna etmeye çalıştığını söyledi.
 
 
Eşcinsel Cumhuriyetçiler
Bu arada ABD’de kendilerini “Eşcinsel Cumhuriyetçiler” (Gay Republicans) olarak tanımlayan bir oluşum da var. Eşcinsel haklarının ABD’de özgürlüğün garantisi olduğunu savunan grup ana akım Cumhuriyetçilerin eşcinsellere karşı hoşgörüsüzlüğünden rahatsızlık duyduklarını söylüyor.



Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam