09/08/2012 | Yazar: Kaos GL

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde Eşcinsel, Biseksüel, Trans Onur Haftası kapsamında düzenlenen kanal geçidine katılan Türkiye gemisindeki kişilerin tehdit edildiği bildirildi.

Amsterdam Pride’da Türkiye Gemisinde Bulunanlara Tehdit Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hollanda’nın Amsterdam şehrinde Eşcinsel, Biseksüel, Trans Onur Haftası kapsamında düzenlenen kanal geçidine katılan Türkiye gemisindeki kişilerin tehdit edildiği bildirildi.
Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da cumartesi günü düzenlenen Onur Haftası’na katılan Türkiyeli göstericilere tehdit yağıyor. Hollanda polisi, Amsterdam’ın meşhur kanallarında düzenlenen şenlikte bir tekneyi dolduran ve “Türkiye kökenli Hollandalılar eşcinsel ve gururlu” diye pankart açan göstericilerin internet forumları üzerinde ve kişisel Facebook sayfalarında son derece ciddi tehditlere uğradığını açıkladı.
 

Türkiye kökenli Hollandalılar bugüne kadar kentte düzenlenen onur yürüyüşüne ilk kez kendilerine ait bir “kortej” teknesiyle katılmıştı. Göstericiler teknenin üzerinde sema dansları da yaparak son derece renkli görüntüler de sergilemişti.

Radio Netherlands’e konuşan, Amsterdam emniyetinden sözcüsü Ellie Lust, söz konusu tehdit mesajlarının Facebook ve forumlar gibi sosyal platformlarda yer aldığını belirterek, “Bazı metinler insanı şoke edecek derecede” dedi.

Facebook’ta bir kişinin, gemidekilerin üzerine benzin dökülüp yakılmasını önerdiğini ifade eden Lust, “Bu kişiler asılmalı, sonra dünya tertemiz olur” gibi mesajları örnek gösterdi.

Hollanda LGBT Hakları Örgütü COC ise gemideki kişilerin bu tehditleri polise şikayet etmesini tavsiye etti. COC Başkanı Vera Bergkamp, “Türkiye kökenli Hollandalılar içinde eşcinselliğin hassas bir konu olduğunu biliyoruz ama bu kadarı fazla” dedi.

Gemide bulunan Türkiye kökenli Hollandalı milletvekili Fatma Köser Kaya da tehditlerin “kabul edilemez” olduğunu belirtti ancak kendisine yönelik herhangi bir tehdit olmadığını vurguladı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam