06/08/2014 | Yazar: Kaos GL

Hollanda’daki festival enflasyonuna, son üç yıldır Temmuz’un sonlarına doğru düzenlenen tek günlük bir festival, yepyeni bir soluk getirdi.

Amsterdam’ın Milkshake’i: Farklı olanı kucakla! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hollanda’dan FmTbE Amsterdam’daki Milkshake festivalini yazdı:
 
Yaz zamanı, Hollanda için festival zamanıdır genellikle... Ülkenin her köşesinde hemen hemen her hafta farklı bir müzik festivali olur. Kışın soğuk ve kapalı havada, rutin bir şekilde çalışan Hollandalılar, yaz gelince, eğer henüz tatile gitmemişlerse, soğuk geçen kışın acısını düzenlenen yaz festivallerinde eğlenerek çıkarırlar.
 
Hollanda’daki festival enflasyonuna, son üç yıldır Temmuz’un sonlarına doğru düzenlenen tek günlük bir festival, yepyeni bir soluk getirdi. Milkshake festivali, Amsterdam’da düzenlenen, Blur’un şarkısında bahsettiği gibi, kızları seven erkekleri seven erkekleri seven kızları seven kızları seven (ve daha gider bu...), kısacası seven/sevebilen herkesi kapsayan, cinsler-yönelimler ötesi, muhteşem müzik/performansların yer aldığı bir yaz festivali. Bu sene 20 Temmuz’da düzenlenen Milkshake festivalinde eşzamanlı 10 farklı sahnede müzisyenler ve onlara eşlik eden dans şovlari vardı. Bu seneki festivale katılan müzisyenlerden bazıları: Boy George, Miss Kittin, Bob Sinclar, Larry Tee ve Todd Terry.
 
Güzel müziğin ve kimi zaman seksi çoğu zaman komik, Türkiye medyasının sevdiği tabirle “marjinal” şovların yanı sıra, Milkshake festivali, farklı olanın dışlanmadığı, aksine daha farklı olanın daha çok kucaklandığı bir platform oluşturdu. Milkshake festivaline katılan yaklaşık 18000 kişilik çok güzel (yalnız aralarında bazılarının fazlasıyla, ağız sulandıran şekilde güzel olduğunu belirtmeliyim) bir kalabalık, üçüncü kez çok eğlendi. Güneşli bir Amsterdam günü (bu konuda şanslıydık, sadece akşamüstü 1 saat yağmur yağdı) festivalin düzenlendiği parktaki herkes, üzerinde yüzlerce penis selfie’leri basılı olan devasa bir totemin gölgesinde, müzikle, şovlarla, ve neredeyse hissedilebilen somut bir aşk atmosferiyle kendinden geçti.
 
Seneye Temmuz sonu yolu Amsterdam taraflarına düşenlere bu festivale katılmalarını, olanakları varsa mutlaka tavsiye ediyorum, asla pişman olmayacaklar. Bu tavsiyemin yanında da şahsî “Yapabilirsin Klara!” listemin bir yerlerine bu festivalin bir benzerinin Türkiye’de de gerçekleştirilebilmesini iliştiriyorum.
 
Festivalden ekstra fotoğraflar bu bağlantıdan görüntülenebilir.
 

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam