28/07/2010 | Yazar: KAOS GL

Dayanışmanın ve karşı çıkışın festivali Rock-A dördüncü yılını geride bıraktı.

Anarko-Queer İnisiyatifi Rock-A'daydı... Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dayanışmanın ve karşı çıkışın festivali Rock-A dördüncü yılını geride bıraktı. Bu yıl “doğanın efendisi değil sadece bir parçasıyız” sloganı ile yola çıkan Rock-A; dördüncü yılında artık olgunlaştığını ve sadece bir müzik festivali değil aynı zamanda alternatif yaşamın bir demo(s)u olduğunu daha da belirginleştirerek göstermiş oldu. Festival alanında konserlerin yanı sıra, tiyatro oyunları, film gösterimleri, atölyeler ve söyleşiler her yıl olduğu gibi bu yıl da bizleri dolu dolu bir organizasyonun beklediğini gösteriyordu.
 
Ayrımcılığa Rock-A!
Her ne kadar Rock-A'da bu sene tema olarak “ekoloji” vurgulanmış olsa da 2009'daki “Ayrımcılığa Rock-A!” sloganı ile başlayan süreç meyvelerini vermiş olmalı ki 2010'da ayrımcılığa uğrayan kesimlerin festivalde kendilerini daha rahat ifade ettikleri gözle görülür bir şekilde fark ediliyordu. Beraber halaylar çekildi; kara bayraklar ve gökkuşağı bayrakları birlikte dalgalandı; yoldaşlık kültürü kendini her alanda hissettirdi. İzmir'de yeni örgütlenmeye başlayan “Anarko-Queer İnisiyatifi” de cinsel ayrımcılığa, homofobiye ve transfobiye karşı duruşun festivaldeki sesi oldu.
 
Neden Anarko-Queer Politika?
Anarko-Queer İnisiyatifi, Siyah Pembe Üçgen İzmir ve Lambdaistanbul'dan aktivistlerle birlikte festivalin atölye alanında hazır bulundu. Çeşitli fanzinlerin; LGBT derneklerinin broşür ve kitapçıklarının ve Kaos GL dergisinin yer aldığı standa ilgi büyüktü. 3 günlük festivalin son gününde gerçekleştirilen “Neden Anarko-Queer Politika” söyleşisinde ise LGBT aktivistler, feministler, öğrenciler, akademisyenler ve anarşistler başta olmak üzere çeşitli katılımcılarla, queer kavramı, anarko-queer ile queer arasındaki ayrım, queer hareketin geçmişi ve bugünü konuşuldu.
 
Yeni Güzelliklerle Bir Sonraki Rock-A'ya...
Homofobi ve Transfobi karşıtları ile Rock-A en başından beri bir arada olsalar da, fiili olarak 2008'den bu yana kopmadan beraber yol alıyorlar. Pankartlarımızla, alternatif pride yürüyüşlerimizle, standlarımızla, atölye çalışmaları ve söyleşilerimizle devam eden bu yolculuğumuzu bir sonraki sene daha da güçlendirerek devam ettirebilmek dileğiyle...
İyi ki varsın Rock-A!
 
(iyi haber: duyduğumuza göre bir sonraki Rock-A için çalışmalara başlanmış bile!...)


Etiketler: yaşam
İstihdam