29/12/2008 | Yazar: KAOS GL

"Anarşi, İsyan ve Cinsellik Üzerine" başlıklı sunum yeni yılın ilk haftasında İstanbul’da yapılacak.

"Anarşi, İsyan ve Cinsellik Üzerine" başlıklı sunum yeni yılın ilk haftasında İstanbul’da yapılacak. Anarşist yazar ve aktivist Can Başkent’in konuşmacı ve moderatör olduğu etkinlikte anarşizm, direniş, seksüel kimlikler ve cinsellik konuları çok yönlü olarak tartışılacak.

Can Başkent, konuşmasına dair “anarşizmin saadet ve refah vaat ettiği, ama ciddi ve detaylı olarak ele almadığı konuların en önemlilerinden birine değineceğim: cinsellik.” Ahlakçı olmama rağmen, ahlaka değinmeyeceğim elimden geldiği kadar.” açıklamasını yaptı.

“Eşitlikçi bir cinsellik felsefesine ihtiyacımız var. Zira kapitalizm başarıyla tesis edildiği toplumlarda, hakkını verelim, cinsel serbestliği gayet iyi sağladı. Bu elbette, cinsel özgürlük anlamına gelmiyor. Zira eksik olan, eşitliktir.

Bu konuşmamda, eşitlik ilkesini ihlal eden, yani paylaşılamayacak olan, edimlerin anarşist olmadığına değineceğim. Güzellik bunlardan biri ve bence en önemlilerinden.
Anarşizmin çirkin çocuklarının, ezilen olmaması için, güzellik kavramını baş aşağı etmemiz gerekiyor. Adaleti yaratmak için, ne olursa olsun, liberter güzellik kavramlarından faydalanmamız gerekiyor. Paris ‘68 ruhunu hatırlamalı ve özgürlüğün, eşitlikten geçtiğini unutmamalıyız. Anarşistin yatağı da adil olmalıdır.”

Tarih: 4 Ocak 2009 Pazar

Saat: 17:00

Yer: Gitar Bar, İstiklal Cad. Ayhan Işık Sk. No:5 (Garanti Bankası Sokağı)

Telefon: 0212 249 88 46-47

Web: [[cafegitar.com|http://www.cafegitar.com]]


Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam