14/02/2008 | Yazar: Barış Sulu

Anayasa LGBTT Komisyonu, "cinsel yönelim" ve "cinsiyet kimliği" ibarelerinin anayasanın eşitlik maddesine eklenmesi talebini sürekli olarak sivil toplum içerisinde dile getiriyor.

Anayasa LGBTT Komisyonu Meclise Kart Atıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Anayasa LGBTT Komisyonu, "cinsel yönelim" ve "cinsiyet kimliği" ibarelerinin anayasanın eşitlik maddesine eklenmesi talebini sürekli olarak sivil toplum içerisinde dile getiriyor. 16 Şubat Cumartesi günü saat 13:00'te Ankara ve İstanbul'da Anayasa Komisyonu'na kart atılacak.

Saat 13:00'da İstanbul'da Galatasaray Postanesi ve Ankara'da Kızılay Postanesi önünde bir basın açıklaması yapılacak ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya "anayasaya cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği eklenmesini talep ediyorum" yazılı kartların gönderilmesine başlanacak.

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transeksüel bireylere yönelik ayrımcılığın durdurulması ve anayasal güvence altına alınması için bu kampanyayı insan haklarına duyarlı kişilerin desteklemesini ve kampanyaya katılmasını bekliyoruz.

16 Şubat 2008 Cumartesi Saat:13:00'de ayrımcılığa karşı ve insan haklarına duyarlı insanları İstanbul'da GALATASARAY postanesi ve Ankara'da KIZILAY postanesi önünde yapılacak eyleme destek vermeye çağırıyoruz.

----
Anayasa LGBTT Komisyonu;

Antalya Gökkuşağı Eşcinsel Oluşumu,

Kaos GL Derneği,

KaosİST Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi,

Kaos GL İzmir,

Lambdaistanbul LGBTT Derneği,

MorEL Eskişehir LGBTT Oluşumu,

Pembe Hayat LGBTT Derneği'nden oluşmaktadır.

http://www.pembehayat.org

http://moreleskisehir.blogspot.com

http://www.lambdaistanbul.org

http://www.kaosglizmir.org

http://www.kaosgl.org

Etiketler: yaşam
İstihdam