03/01/2024 | Yazar: Kaos GL

All Of Us Strangers yönetmeni Andrew Haigh: "Büyürken şunu hissettim: 'Eğer eşcinsel olacaksam bir geleceğim olmayacak'. Bu yüzden bu hikâyeyi anlatmak istedim.”

Andrew Haigh: “Hiç yaşamadıkları çocuklukları için yas tutan kuir bir nesil var” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2023'ün gözde filmlerinden All Of Us Strangers beğeni toplamaya devam ediyor. Başrollerini Andrew Scott ve Paul Mescal’in paylaştığı filmin yönetmeni Andrew Haigh, The Guardian’a konuştu.

Filmin gerçekliğini, AIDS krizinin vahşi bir homofobi dalgasını serbest bıraktığı 80'lerin sonunda ergen olan orta yaşlı eşcinsel bir erkeğin hikayesinden aldığını belirten Haigh, filmi çekme nedenini şöyle ifade etti:

“Kolay bir zaman değildi. Büyürken şunu hissettim: 'Eğer eşcinsel olacaksam bir geleceğim olmayacak ve diğer tek alternatif eşcinsel olmamaktır'- ki tabii ki de olamazsın. Bu yüzden bu hikâyeyi anlatmak istedim.”

“Hiç yaşamadıkları çocuklukları için yas tutan kuir bir nesil var”

The Guardian’daki söyleşide yer alan ifadelerle “yalnızca yas nedeniyle değil, aynı zamanda önyargı ve nefret nedeniyle de şekilsizleştirilen bir çocukluğun kalıcı etkileriyle mücadele eden birini tasvir eden” All Of Us Strangers’in yönetmeni Haigh, sözlerine şöyle devam etti:

“Hiç yaşamadıkları çocuklukları için yas tutan kuir bir nesil var. Bence hiç sahip olamadığımız bir şey için nostalji duygusu var çünkü çok acı çekiyorduk. Kedere yakın bir his. Dağılıyor ama hep orada. Midenizde bir düğüm gibi.”

“Ailelerimizin var olması için farklı bir yolumuz var mı?”

Film aynı zamanda Haigh’in kendi çocuklarıyla ilişkisini de yansıtıyor. Haigh, çocuk sahibi olan pek çok kuir ebeveyn tanıdığını belirterek, “Yeni bir varoluş biçimimiz var mı? Ailelerimizin var olabilmesi için farklı bir yolumuz var mı, çünkü bir modelimiz yok? Çocuk sahibi olan pek çok kuir insan tanıyorum ve hepsi de bu konuda yol bulmaya çalışıyor. Ailelerimizin bize olduğu gibi mi olmaya çalışıyoruz, yoksa başka bir şey mi olmaya çalışıyoruz?" dedi.


Etiketler: kültür sanat, dünyadan
İstihdam