01/05/2023 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+’lar Ankara Emniyeti’nin tertip komitesine ilettiği gökkuşağı bayrağı yasağını kortejlere dağılarak aştı, Tandoğan’da LGBTİ+ bayrakları dalgalandı.

Ankara’da 1 Mayıs: LGBTİ+’lar kortejlere “dağıldı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

DİSK, KESK, Türk-İş Ankara Tabip Odası ve TMMOB’un da aralarında bulunduğu sendika ve meslek örgütlerinin Ankara'daki 1 Mayıs İşçi Bayramı adresi bu yıl da Tandoğan Meydanı oldu.

Atatürk Kültür Merkezi önünde bir araya gelen emekçiler, Tandoğan’a yürüdü. Tertip komitesinin Emniyet Müdürlüğü ile görüşmesinde LGBTİ+ bayrak ve flamalarına izin verilmeyeceğini öğrenmesi ve komitenin LGBTİ+ örgütlerine bildirmesi üzerine LGBTİ+’lar alana dağıldı.

ankara-da-1-mayis-lgbti-lar-kortejlere-dagildi-1

LGBTİ+ örgütleri, gün boyunca yaşanabilecek olumsuzlukları gidermek için kriz masası kurdu.

Eyleme katılan LGBTİ+’lar ise ayrı kortej oluşturmak yerine diğer kurumların kortejlerine katıldı, döviz, LGBTİ+ ve trans bayraklarıyla yürüdü.

Miting sunucusu, LGBTİ+’ları şöyle selamladı:

“Her gün iktidarın nefret politikalarının hedefi olan LGBTİ+’ları hep beraber özgür olacağımız yarınların umuduyla selamlıyoruz. İşyerlerinde zorbalık ve mobbinge maruz kalan, emeğini satarken gizlenmeye zorlanan tüm LGBTİ+ emekçilerin 1 Mayıs işçi Bayramı kutlu olsun! Nefrete inat, yaşasın hayat!”


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret