20/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi üzerine, Ankara’da kadın ve LGBTİ+’lar Sakarya Meydanı’nda bir araya geldi.

Ankara’da “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” eylemi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Burçin Kalkın 

Türkiye’nin bugün Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi üzerine, Ankara’da kadın ve LGBTİ+’lar 17:30’da Sakarya Meydanı’nda bir araya geldi.

ankara-dan-istanbul-sozlesmesi-yasatir-eylemi-1

Fotoğraf: Sengül Kılıç / Kaos GL

Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen eylemciler Sakarya Meydanı ve Meydanı kesen Bayındır Sokak’ta polis ablukasına rağmen “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” dedi.

Meydan ve Bayındır Sokak’taki eylemciler arasındaki barikatı açmayan polise “Kadınlara değil, katillere barikat” sloganları atıldı. Polis, 8 Mart’ta olduğu gibi Bayındır Sokak'ta eylemcilerin elindeki gökkuşağı bayrağını almaya çalıştı.

ankara-dan-istanbul-sozlesmesi-yasatir-eylemi-2

Fotoğraf: ÜniKuir

Eylemde, “Trans cinayetleri politiktir”, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa”, polisin “dağılın” anonsuna karşılık da “Eylem yasak, hukuksuzuk serbest” sloganları atıldı.

ankara-dan-istanbul-sozlesmesi-yasatir-eylemi-3

Fotoğraf: Defne Güzel / Kaos GL

Polisin iki grup arasındaki barikatı açmaması nedeniyle, iki grup da bulundukları yerden basın açıklamasını okudu ve İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesini kabul etmediklerini söyledi.

 


Etiketler: insan hakları, kadın
nefret