25/10/2021 | Yazar: Kaos GL

Ankara’da yaşayan LGBTİ+’lar Ankara Onur Yürüyüşü çağrısıyla vegan piknikte buluştu.

Ankara’da lubunyalar vegan piknikte buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’da yaşayan LGBTİ+’lar Ankara Onur Yürüyüşü çağrısıyla vegan piknikte buluştu.

Ankara’da yaşayan LGBTİ+’lar Ankara Onur Yürüyüşü’nün vegan piknikte buluştu. 17 Ekim Pazar günü altmışın üzerinde LGBTİ+ pikniğe katıldı.

Organizasyonun neler yapacağını hep beraber belirlemek için bir süredir toplantılar yapan Ankara Onur Yürüyüşü, pikniği kaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Bu toplantılarda şehirdeki lubunyaların ihtiyaçlarını konuşan ekip, geçtiğimiz haftalarda kolektif olarak kamusal bir piknik düzenlemeye karar verdi. Açık çağrıyla duyurulan bu etkinlik alınan güvenlik önlemleri sayesinde polislere ulaşmadı ve lubunyalar müdahalesiz rahat saatler geçirdi. Herkes bu kadar kalabalık olabilme durumuna şaşırırken teker teker tanışıldı, isteyenler zamirlerini, okullarını-bölümlerini ve nasıl hissettiğini paylaştı.”

“Sonrasında güvenli alandan ne anlaşıldığı üzerine konuşuldu ve bu sohbet sonrasında planlanan çalışmalar katılanlarla paylaşıldı. Belli ilkeler çerçevesinde dahil olmak isteyen tüm öznelere açık grup şimdilik belli birkaç odak üzerinden çalışmaya odaklandığını anlattı. Buna göre henüz kendine isim belirlememiş grup, lubunyalar için güvenli mekanlar listesi oluşturmak, iş-kalacak yer gibi konularda dayanışma sağlamak, kesişimsel etkinlikler düzenlemek ve gelecek sene onur haftasını organize edecek bir komite oluşturmak gibi amaçlara sahip.”

“Vegan yiyeceklerle karnını doyuran lubunyaların bir kısmı gullüm yaparken bir grup da top oynadı. Ardından güvenli bir kapalı mekana geçildi. Burada da önce hangi sebeplerle bu çapta bir kalabalığa ulaşıldığı konuşuldu ardından da müzik eşliğinde danslar edildi halaylar çekildi.”

Sonraki etkinliklere katılmak veya planlamalara dahil olmak isterseniz Ankara Onur Yürüyüşü’ne buradan yazabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam