16/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Ankara Dayanışması, Soma’da yaşanan katliamın ardından dayanışma kampanyası başlattı.

Ankara Dayanışması’ndan Soma ile Dayanışma Kampanyası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Dayanışması, Soma’da yaşanan katliamın ardından dayanışma çağrısı yaptı. Ankara kent merkezi ve ilçelerde kurulacak dayanışma noktalarında yardım toplanacak.
 
Soma katliamının ardından ülke genelinde çeşitli eylemler düzenlendi. Katliam için iki günden bu yana sokakta olan, polis saldırılarına direnen Ankara Dayanışması, katliamda mağdur edilen aileler için yardım kampanyası başlattı. Dayanışma, kampanyayı Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlediği bir basın toplantısı ile duyurdu.
 
Basın toplantısında Ankara Dayanışması Sekretaryası adına konuşan Dilşat Aktaş, Soma için yapılan eylemleri hatırlattı.
 
Aktaş şöyle dedi:
“Polisle, TOMA ile Soma’da askerle halkı sindirmeye çalışan, ölen işçilerin yakınlarını tartaklayan siyasi iktidara yanıtımızı her daim sokakta direnen halkımızla birlikte vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.
 
“Roboskî’den Reyhanlı’ya; Gezi’den Soma’ya…”
“Roboski’den Reyhanlı’ya, Gezi’den Soma’ya adalet talebini büyütmenin yanı sıra acılarıyla baş başa bırakılan insanların acılarını paylaşıyoruz. Tüm Ankara halkını Soma ile dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.”
 
Ankara Dayanışması’ndan bir heyetin Soma’ya gittiğini de sözlerine ekleyen Aktaş, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:
 
“Dayanışmayı el birliğiyle örelim”
“Soma’da katliamının üzerine bir de bizim toplumsal vicdanımızı öldürmeye çalışanlara karşı, Soma için insanlık borcumuz ve sorumluluğumuzu hep birlikte yerine getirelim. Soma’ya destek olalım. Ankara Dayanışması size her yerde ulaşacaktır. Eğer o ulaşamıyorsa siz ulaşın. Dayanışmayı elbirliğiyle güçlendirelim.”
 
Ankara Dayanışması, Soma’ya giden temsilci heyetin gözlem ve görüşleri doğrultusunda Ankara’nın kent merkezi ve farklı mahallelerinde dayanışma noktaları oluşturacak ve bölgedeki ihtiyaçları bu noktalara yapılacak yardımlardan gidermeye çalışacak. Bu noktaların nereler olacağı ve ihtiyaçlar ise önümüzdeki günlerde duyurulacak. 

Etiketler: yaşam
İstihdam