02/07/2015 | Yazar: Kaos GL
Antakya Kaws Kuzah LGBTİ Topluluğu 13. Onur Yürüyüşüne polis saldırılarına karşı basın açıklaması yaptı. Dün 17.30’da Yer altı Çarşısı’nda yapılan basın açıklamasını topluluk adına Cihan Aydeniz okudu.
Antakya Kaws Kuzah LGBTİ Topluluğu 13. Onur Yürüyüşüne polis saldırılarına karşı basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi Antakya Eğitim-Sen'de toplanan kalabalık, Yeraltı Çarşısı'na yürüdü. Dün 17.30’da Yer altı Çarşısı’nda yapılan basın açıklamasını topluluk adına Cihan Aydeniz okudu.
Toplantı ve gösteri hakkının ve ifade özgürlüğünün, Ramazan ayı gerekçesiyle engellenmesi, hukuk devletiyle ve kanunlarla bağdaşmadığını vurgulayan Kaws Kuzah, valilik ve kolluk kuvvetlerinin hukuksuzluğunu eleştirdi.
Kaws Kuzah, 26 Haziran Cuma günü Birleşmiş Milletlerde LGBTİ hakları konusunda güvence veren hükümetin, 28 Haziran Pazar günü 13’üncü İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne yasal bir gerekçe göstermeksizin saldırmasını anlaşılmaz olduğunu, 28 Haziran Pazar günü devletin, polisiyle ve valisiyle insanlık suçu işlendiğini basın açıklamasında dile getirdi.
Genel ahlak kimin ahlakı? Normal kim anormal ne?
Basın açıklaması, “Sizler vurdunuz biz daha güçlü geldik sizler işkence ettiniz biz gülümsemeye direnmeye devam ettik. Biz direnen devrimciler başımız dik yumruğumuz havada onurumuzla yaşayacağız. Peki ya sizler? Bizi tehdit edebilecekleri hiçbir şey yok. Bizim zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Ve mücadelemiz sonuca ulaştığında alacağımız; özgürlük, yaşam, aşk. Yirmi sekiz Haziran 2015’i unutmayın, biz unutmayacağız! Ülker Sokak olaylarını, Hortum Süleyman’ınızı unutmayın, biz unutmayacağız! Onur Kayır’ı, Eylül Cansın’ı unutmayın, biz unutmayacağız! Ahmet Yıldız’ı, Çağla Joker’i, çiçekçi Gaye’yi, Sevda Başar’ı ve daha nicelerini unutmayın, biz unutmayacağız ve günü geldiğinde hepsinin tek tek hesabını soracağız. Korkun! Korkmakta haklısınız! LGBTİ bireyler örgütleniyorlar ve haklarını talep etmek yerine almak için, korkularınızı gerçeğe çevirmek için geliyorlar. Direnen gönlü özgür bir yaşam mücadelesinden yolu aşktan geçenlere selam olsun. Alışın her yerdeyiz ve hiçbir yere gitmiyoruz. Seni normal yaptırmayacağız seni normal yaptırmayacağız seni normal yaptırmayacağız” cümleleri ile tamamlandı.
Etiketler: yaşam