14/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Akdeniz Üniversitesi’nin LGBTİ topluluğu Pembe Caretta, 9 Nisan Pembe Günü’nü Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek kutladı.

Akdeniz Üniversitesi’nin LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) topluluğu Pembe Caretta, 9 Nisan Pembe Günü’nü Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek kutladı.
 
"Okulda, işte, mecliste, eşcinseller her yerde", "Dünya yerinden oynar ibneler özgür olsa", "Travestiyiz, buradayız, alışın gitmiyoruz" sloganlarının ardından homofobik ve transfobik şiddete karşı bir basın açıklaması yapıldı:
 
Her şey bundan yıllar önce eşcinsel bir grubun pembe tişört giyip şiddet görmesiyle başladı. Renkleri yaftalayıp cinsiyetlere hapseden zihniyet sadece eşcinseller üzerinde baskı yaratmıyor; tüm toplum üzerinde hetoroseksist, cinsiyetçi ve misojenist anlamlar yaratmaya çalışıyor.
 
Velev ki renklerin cinsiyeti olsun, kadın olmak kötü mü ki “kadın gibi” giyinmek topluma aşağılık bir şeymiş gibi lanse edilsin.
 
Nefret suçlarına dair hiçbir yasal yaptırımı olmayan ve adeta nefret suçlarını, homofobiyi, transfobiyi destekler politikalar üreten iktidara karşı her yıl Nisan’ın 2. haftası Çarşamba günü yeryüzünde tüm eşcinseller ve eşcinsel destekçileriyle beraber biz de Pembe Caretta olarak çevredeki homofobik ve transfobik şiddete karşı pembe tişört giyip tepki gösteriyoruz. Alışın gitmiyoruz, her yerdeyiz. 
 

Etiketler: yaşam
İstihdam